Цьогоріч пропозиція іноземного м’яса на вітчизняних прилавках зменшиться на 35%. Причина − збільшення його виробництва в Україні. Завдяки державній підтримці продовжує зростати поголів’я худоби в господарствах населення. Окрім того, розбудовуються нові тваринницькі комплекси. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«Ми рухаємося в бік самозабезпечення продуктами харчування, які можемо виробити. Наприклад, цьогоріч в Україні можна зменшити імпорт м’яса на 35%. Для цього необхідно використовувати ринкові методи. А це підвищення конкурентоздатності продукції та нарощення внутрішнього виробництва», − наголосив Міністр.
За словами Миколи Присяжнюка, завдяки державній підтримці в Україні постійно зростає поголів’я худоби та її реалізація на переробку. Так, продовжуються програми підтримки тваринництва у дрібнотоварному секторі. Окрім того, держава сприяє реконструкції та будівництву нових тваринницьких комплексів. Наразі уже введено в дію 67 таких об'єктів.
«Держава продовжуватиме комплексно підтримувати м’ясну галузь. Але сільгоспвиробник має розуміти, що на внутрішньому ринку м’ясний сектор ще не заповнений та має хороший потенціал. І ми будемо стимулювати заповнення цього ринку високоякісною м’ясопродукцією нашого виробника», − наголосив Микола Присяжнюк.
Також Міністр поінформував, що за 8 місяців в Україні на 4,4% збільшилося поголів’я свиней, на 2,8% − ВРХ, на 3,9% − птиці. При цьому, на 9,4% зросла реалізація худоби на переробні підприємства.