Аграрний тиждень. Україна
» » Обсяги виробництва овочів в Україні перевищують потреби населення, - Мінекономрозвитку
» » Обсяги виробництва овочів в Україні перевищують потреби населення, - Мінекономрозвитку

    Обсяги виробництва овочів в Україні перевищують потреби населення, - Мінекономрозвитку


    Незважаючи на вкрай несприятливі погодні умови на початку осені, які сповільнили темпи збирання врожаю, та обумовили його додаткові втрати та зменшення у поточному році посівних площ під картоплею та овочами, обсяг їх виробництва продовжує перевищувати потребу населення.

    «Попри зменшення врожаю картоплі та овочів, обсяг їх виробництва перевищує потребу населення. Зокрема, по картоплі у 3,5 рази, буряках – в 1,7 рази, моркві – в 1,4 рази, капусті та цибулі – в 1,3 рази», - повідомив директор департаменту розвитку реального сектору економіки Міністерства економічного розвитку і торгівлі Олег Пендзин.

    При цьому він зазначив, що особливістю українського овочівництва і картоплярства є те, що «левова» частка виробництва припадає на господарства населення (картопля – 97%, овочі – 87%). З огляду на це, за даними статистики, майже 50% картоплі та 25% овочів, які споживаються домогосподарствами, виробляється ними особисто.

    Олег Пендзин повідомив, що за інформацією Держстату, упродовж останнього часу на внутрішньому ринку спостерігається зростання цін на деякі види овочів так званого «борщового набору».

    Водночас, він вважає, що найближчим часом можна очікувати стабілізації цінової ситуації на ринку картоплі та овочів. Цьому сприятиме очікуване покращення погодних умов, що зумовить збільшення пропозиції цієї продукції від виробників.

    «Зазначаємо, що на сьогодні в Україні споживчі ціни на картоплю є нижчими ніж в Росії майже на 30%, капусту та моркву – в 1,5 рази», - підкреслив експерт Міністерства.

    Крім того, на думку Олега Пендзина, важливу роль у формуванні обґрунтованих цін на ринку картоплі та овочів зіграє активізація роботи місцевих органів виконавчої влади в частині організації та проведення ярмаркових заходів у регіонах. Разом з тим, запаси овочевої продукції у спеціалізованих сховищах дозволять забезпечити потреби населення міст у зимово-весняний період.

    «За інформацією Мінагрополітики, загальна ємність сховищ для зберігання картоплі становить 0,97 млн. тонн, овочів – 0,72 млн. тонн. Станом на 3 жовтня 2013 року до них було закладено 0,65 млн. тонн картоплі (або 67 % їх фактичної ємності) та 0,35 млн. тонн овочів (49%)», - повідомив він.







    Схожі новини
  • В Україні необхідно виховати культуру зберігання овочів у сховищах
  • Обсяг експорту овочів борщової групи за грудень 2012 року зріс більш ніж удвічі
  • Експорт овочів з України в умовах низьких внутрішніх цін може зрости - УКАБ
  • Українські споживачі отримають 9 мільйонів тонн овочів та 23 мільйона тонн картоплі
  • В Україні виробляється майже на 50% менше овочів, ніж за радянських часів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Обсяги виробництва овочів в Україні перевищують потреби населення, - Мінекономрозвитку


Незважаючи на вкрай несприятливі погодні умови на початку осені, які сповільнили темпи збирання врожаю, та обумовили його додаткові втрати та зменшення у поточному році посівних площ під картоплею та овочами, обсяг їх виробництва продовжує перевищувати потребу населення.

«Попри зменшення врожаю картоплі та овочів, обсяг їх виробництва перевищує потребу населення. Зокрема, по картоплі у 3,5 рази, буряках – в 1,7 рази, моркві – в 1,4 рази, капусті та цибулі – в 1,3 рази», - повідомив директор департаменту розвитку реального сектору економіки Міністерства економічного розвитку і торгівлі Олег Пендзин.

При цьому він зазначив, що особливістю українського овочівництва і картоплярства є те, що «левова» частка виробництва припадає на господарства населення (картопля – 97%, овочі – 87%). З огляду на це, за даними статистики, майже 50% картоплі та 25% овочів, які споживаються домогосподарствами, виробляється ними особисто.

Олег Пендзин повідомив, що за інформацією Держстату, упродовж останнього часу на внутрішньому ринку спостерігається зростання цін на деякі види овочів так званого «борщового набору».

Водночас, він вважає, що найближчим часом можна очікувати стабілізації цінової ситуації на ринку картоплі та овочів. Цьому сприятиме очікуване покращення погодних умов, що зумовить збільшення пропозиції цієї продукції від виробників.

«Зазначаємо, що на сьогодні в Україні споживчі ціни на картоплю є нижчими ніж в Росії майже на 30%, капусту та моркву – в 1,5 рази», - підкреслив експерт Міністерства.

Крім того, на думку Олега Пендзина, важливу роль у формуванні обґрунтованих цін на ринку картоплі та овочів зіграє активізація роботи місцевих органів виконавчої влади в частині організації та проведення ярмаркових заходів у регіонах. Разом з тим, запаси овочевої продукції у спеціалізованих сховищах дозволять забезпечити потреби населення міст у зимово-весняний період.

«За інформацією Мінагрополітики, загальна ємність сховищ для зберігання картоплі становить 0,97 млн. тонн, овочів – 0,72 млн. тонн. Станом на 3 жовтня 2013 року до них було закладено 0,65 млн. тонн картоплі (або 67 % їх фактичної ємності) та 0,35 млн. тонн овочів (49%)», - повідомив він.







Схожі новини
  • В Україні необхідно виховати культуру зберігання овочів у сховищах
  • Обсяг експорту овочів борщової групи за грудень 2012 року зріс більш ніж удвічі
  • Експорт овочів з України в умовах низьких внутрішніх цін може зрости - УКАБ
  • Українські споживачі отримають 9 мільйонів тонн овочів та 23 мільйона тонн картоплі
  • В Україні виробляється майже на 50% менше овочів, ніж за радянських часів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.