Сільгоспвиробники збільшили з початку року виробництво м’яса на 9,3%. Забезпеченість вітчизняним м’ясом зростає, що також дає змогу поступово заміщати імпорт. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«Протягом останніх років вітчизняні сільгоспвиробники зуміли зробити виробництво молока та м’яса вигідною справою. Звісно, це відбулося не без сприяння держави у цьому напрямку. І на сьогодні, завдяки зростанню внутрішнього виробництва продукції тваринництва, Україна забезпечує внутрішні потреби та впевнено рухається до імпортозаміщення», − зазначив Микола Присяжнюк.
Він додав, що від початку року виробництво м’яса зросло на 9,3% та становило 2,3 мільйона тонн. Це, своєю чергою, сприяло зростанню обсягів експорту українського м’яса на 62% до 109 тисяч тонн. І такий показник продовжує позитивну тенденцію попередніх місяців.
Міністр також зауважив, що за останні роки означилася позитивна тенденція до переміщення виробництва м’яса на сільськогосподарські підприємства. Так, на сьогодні понад 61% українського м’яса виробляється на сучасних тваринницьких та птахівницьких комплексах.
Окрім того, зі слів Міністра, збереглася позитивна динаміка у виробництві молока. Його від початку року виробили понад 9 мільйонів тонн, зокрема в сільгосппідприємствах виробництво зросло на 1,2%.