Аграрний тиждень. Україна
» » Причин для подорожчання цукру немає - Держцінінспекція
» » Причин для подорожчання цукру немає - Держцінінспекція

    Причин для подорожчання цукру немає - Держцінінспекція


    Дані аналітичного дослідження, проведеного Державною інспекцією України з контролю за цінами, свідчать про те, що об’єктивних причин для підвищення цін на цукор в Україні немає. Про це УНН повідомили у прес-службі Держцінінспекції України.

    Станом на 01.11.2013 на підприємствах торгівлі середні роздрібні ціни по Україні на цукор становили 6,76 грн./кг, що на 0,6% (0,04 грн./кг) перевищує ціну на початок жовтня (01.10.2013) і на 9,2 відсотка (0,64 грн./кг) більше порівняно з цінами на кінець 2012 року (станом на 28.12.2013).

    Станом на 01.11.2013 на продовольчих ринках середні роздрібні ціни по Україні на цукор становили 6,70 грн./кг, що на 0,1% (0,01 грн./кг) нижче за ціну на початок жовтня (01.10.2013) і на 6,7 відсотка (0,42 грн./кг) більше порівняно з цінами на кінець 2012 року (станом на 28.12.2013).

    Аналізуючи цінову ситуацію на ринку цукру за 10 місяців поточного року можна зробити висновок, що на підприємствах торгівлі з початку року до травня спостерігалась тенденція до зниження рівня середніх роздрібних цін на цукор майже у всіх регіонах, що було обумовлено зменшенням оптово-відпускних цін виробників в умовах перевиробництва. Тоді як у червні 2013 року, як і у травні, у більшості регіонів було зафіксовано підвищення рівня середніх роздрібних цін на цукор, що у певній мірі було пов’язано з сезонним зростанням цін у період літньої консервації. Також негативно на цінову кон’юнктуру на ринку цукру вплинули очікуваннями виробників щодо підвищення рівня цін на продукцію нового урожаю, в умовах зменшення посівних площ (у порівнянні з минулим роком) під буряк. Однак це не є суттєвими передумовами для стрімкого підвищення середніх роздрібних цін на цукор. Враховуючи значний перехідний залишок цукру на наступний маркетинговий рік та річну потребу у обсязі споживання, підвищення цін на цукор було пов’язано з спекулятивним фактором з боку виробників цукру.

    У серпні-вересні 2013 року спостерігалось відновлення низхідної динаміки роздрібних цін, що значною мірою було пов’язано зі зниженням ажіотажного споживчого попиту.

    В той же час, на відміну від цінової ситуації що склалася у серпні-вересні 2013 року, у жовтні 2013 року на підприємствах торгівлі спостерігалось підвищення рівня середніх роздрібних цін на цукор у дванадцяти регіонах, що значною мірою було пов’язано із підвищенням оптово-відпускних цін та поширенням у засобах масової інформації даних про стрімке зростання цін на ринку цукру, якого в той період зафіксовано не було. Дана інформація викликала підвищений попит на цукор і таким чином в деяких регіонах ціни почали стрімко зростати.

    “Аналітичні дані Держцінінспекції України свідчать про те, що на даному етапі об’єктивних передумов для зростання цін на цукор в Україні немає”, — зазначає Голова інспекції Олександр Кисельов.





    Схожі новини
  • У Присяжнюка хочуть підвищити мінімальну ціну на цукор
  • Ціни на Черкащині залишаються стабільними
  • З наступного року в Україні подорожчає цукор
  • Мінекономрозвитку запропонував знизити оптову ціну на цукор з 5910 грн до 4900 грн за тонну
  • Уряд затвердив мінімальні ціни на цукор на поточний маркетинговий період

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Причин для подорожчання цукру немає - Держцінінспекція


Дані аналітичного дослідження, проведеного Державною інспекцією України з контролю за цінами, свідчать про те, що об’єктивних причин для підвищення цін на цукор в Україні немає. Про це УНН повідомили у прес-службі Держцінінспекції України.

Станом на 01.11.2013 на підприємствах торгівлі середні роздрібні ціни по Україні на цукор становили 6,76 грн./кг, що на 0,6% (0,04 грн./кг) перевищує ціну на початок жовтня (01.10.2013) і на 9,2 відсотка (0,64 грн./кг) більше порівняно з цінами на кінець 2012 року (станом на 28.12.2013).

Станом на 01.11.2013 на продовольчих ринках середні роздрібні ціни по Україні на цукор становили 6,70 грн./кг, що на 0,1% (0,01 грн./кг) нижче за ціну на початок жовтня (01.10.2013) і на 6,7 відсотка (0,42 грн./кг) більше порівняно з цінами на кінець 2012 року (станом на 28.12.2013).

Аналізуючи цінову ситуацію на ринку цукру за 10 місяців поточного року можна зробити висновок, що на підприємствах торгівлі з початку року до травня спостерігалась тенденція до зниження рівня середніх роздрібних цін на цукор майже у всіх регіонах, що було обумовлено зменшенням оптово-відпускних цін виробників в умовах перевиробництва. Тоді як у червні 2013 року, як і у травні, у більшості регіонів було зафіксовано підвищення рівня середніх роздрібних цін на цукор, що у певній мірі було пов’язано з сезонним зростанням цін у період літньої консервації. Також негативно на цінову кон’юнктуру на ринку цукру вплинули очікуваннями виробників щодо підвищення рівня цін на продукцію нового урожаю, в умовах зменшення посівних площ (у порівнянні з минулим роком) під буряк. Однак це не є суттєвими передумовами для стрімкого підвищення середніх роздрібних цін на цукор. Враховуючи значний перехідний залишок цукру на наступний маркетинговий рік та річну потребу у обсязі споживання, підвищення цін на цукор було пов’язано з спекулятивним фактором з боку виробників цукру.

У серпні-вересні 2013 року спостерігалось відновлення низхідної динаміки роздрібних цін, що значною мірою було пов’язано зі зниженням ажіотажного споживчого попиту.

В той же час, на відміну від цінової ситуації що склалася у серпні-вересні 2013 року, у жовтні 2013 року на підприємствах торгівлі спостерігалось підвищення рівня середніх роздрібних цін на цукор у дванадцяти регіонах, що значною мірою було пов’язано із підвищенням оптово-відпускних цін та поширенням у засобах масової інформації даних про стрімке зростання цін на ринку цукру, якого в той період зафіксовано не було. Дана інформація викликала підвищений попит на цукор і таким чином в деяких регіонах ціни почали стрімко зростати.

“Аналітичні дані Держцінінспекції України свідчать про те, що на даному етапі об’єктивних передумов для зростання цін на цукор в Україні немає”, — зазначає Голова інспекції Олександр Кисельов.





Схожі новини
  • У Присяжнюка хочуть підвищити мінімальну ціну на цукор
  • Ціни на Черкащині залишаються стабільними
  • З наступного року в Україні подорожчає цукор
  • Мінекономрозвитку запропонував знизити оптову ціну на цукор з 5910 грн до 4900 грн за тонну
  • Уряд затвердив мінімальні ціни на цукор на поточний маркетинговий період

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.