Аграрний тиждень. Україна
» » У Запорізькій області на 400 га збільшено площу заповідних територій місцевого значення
» » У Запорізькій області на 400 га збільшено площу заповідних територій місцевого значення

У Запорізькій області на 400 га збільшено площу заповідних територій місцевого значення


У Запорізькій області за рік території природно-заповідного фонду місцевого значення збільшено на 400,8 га, з них: в Оріхівському районі – на 344,8 га, в Гуляйпільському – на 56 гектарів.

Так, в Оріхівському районі природно-заповідний фонд місцевого значення поповнився такими ландшафтними заказниками: “Балка Кущовська” (60 га), “Балка Новоіванівська” (66 га), “Балка Широка” (44 га), “Балка Отріщанська” (80 га), “Балка Нестерянська” (20,1 га), “Балка Новотроїцька” (74,7 га).

Території цих заказників представлені степовою рослинністю, а саме ковилою волосистою, шавлією, чабрецем тощо. Серед рідкісних рослин зустрічаються брандушка різнокольорова, горицвіт волзький, скабіоза українська, а також види рослин, що занесені до Червоної книги України.

У Гуляйпільському районі площа природно-заповідного фонду місцевого значення збільшилась за рахунок ботанічного заказника місцевого значення “Балка Дорожнянська”.

«Встановлення меж новостворених заповідних територій сприятиме дотриманню на їх територіях особливого режиму використання. Території природно-заповідного фонду – це справжній національний скарб, який потребує особливого ставлення та охорони», – зазначає начальник головного управління Держземагентства у Запорізькій області Іван Гашенко.





Схожі новини
  • Мисливський туризм чи узаконене браконьєрство?
  • У Запорізькій області практично завершено роботи з інвентаризації земель природно-заповідного фонду
  • Публічна кадастрова карта - ефективний механізм у боротьбі із зловживаннями у сфері земельних відносин
  • У Запорізькій області продовжують вивозити непридатні хімічні засоби захисту рослин
  • Держлісагентство: На збереження об'єктів природно-заповідного фонду у 2012 р. буде виділено 58,6 млн грн

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.