Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»«Миронівський хлібопродукт» показав фабрику, де росте курка для Європи
АТУ»Новини»«Миронівський хлібопродукт» показав фабрику, де росте курка для Європи

    «Миронівський хлібопродукт» показав фабрику, де росте курка для Європи


    Європі — українську курку. Найбільший виробник курятини в Україні — «Миронівський хлібопродукт» показав фабрику, де ростуть кури, якими не соромно годувати Європу. Перша партія курятини, яка в Україні відома як «Наша Ряба», уже прийшлися до смаку голландцям. Вони просять ще.

    «Експортували першу партію, зараз готується друга партія, — розповідає Віталій Башинський, заступник голови державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, — 68 з хвостиком тонн.»

    До такого кроку йшли сім років. «Миронівська птахофабрика» будувалась під Каневом з «нуля». Розрахунок був, що згодом звідси будуть здійснюватись поставки до Європейського Союзу.

    «Навіть у Європі умови вирощування і безпеки гірші, ніж у нас», ― заявляє Андрій Сергеєв, головний зоотехнік компанії «Миронівський хлібопродукт».

    Годують курчат натуральними кормами, які вирощують на полях навколо птахофабрики. Єдина різниця між куркою для українців і європейців — це розмір. Європа любить маленькі тушки, тому курчат забивають у віці 34 дні, коли вони важать менше двох кілограмів. Для українців курчат годують на десять днів довше — українці полюбляють великі тушки вагою до двох з половиною кілограмів.

    На зоні вирощування птиці «Миронівської птахофабрики» є дві свердловини, башта, фільтри. Звідти вода надходить у пташники, безпосередньо в них фільтрується повторно. Неподалік свій утильзавод (утилізують відходи виробництва). За пташниками доглядають 12 людей.

    «Птиця заселяється одновікова. Система називається "усе зайнято — усе пусто", — розповідає Андрій Сергеєв, — що дозволяє у перерву повністю очистити приміщення від птиці та посліду, продезинфікувати.»

    Якість тушок оцінює комп’ютер ― фотографує і визначає кондицію. Після чого кондиційну тушку пакують цілою, некондиційну розбирають. Термін зберігання курятини у вакуумній упаковці ― 7 днів, незапакованої ― 4 дні.
     
    //agravery.com/





    Схожі новини
  • Україна готує курятину для ЄС
  • МФК надасть «Миронівському хлібопродукту» 50 млн дол. кредиту
  • Побачити на власні очі
  • Схвалено проект листа до ЄІБ щодо будівництва Вінницької птахофабрики
  • МХП розраховує з літа експортувати до ЄС близько 100-120 тонн курятини на місяць

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

«Миронівський хлібопродукт» показав фабрику, де росте курка для Європи

27 листопад, Розділ Новини, переглядів 4 920

Європі — українську курку. Найбільший виробник курятини в Україні — «Миронівський хлібопродукт» показав фабрику, де ростуть кури, якими не соромно годувати Європу. Перша партія курятини, яка в Україні відома як «Наша Ряба», уже прийшлися до смаку голландцям. Вони просять ще.

«Експортували першу партію, зараз готується друга партія, — розповідає Віталій Башинський, заступник голови державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, — 68 з хвостиком тонн.»

До такого кроку йшли сім років. «Миронівська птахофабрика» будувалась під Каневом з «нуля». Розрахунок був, що згодом звідси будуть здійснюватись поставки до Європейського Союзу.

«Навіть у Європі умови вирощування і безпеки гірші, ніж у нас», ― заявляє Андрій Сергеєв, головний зоотехнік компанії «Миронівський хлібопродукт».

Годують курчат натуральними кормами, які вирощують на полях навколо птахофабрики. Єдина різниця між куркою для українців і європейців — це розмір. Європа любить маленькі тушки, тому курчат забивають у віці 34 дні, коли вони важать менше двох кілограмів. Для українців курчат годують на десять днів довше — українці полюбляють великі тушки вагою до двох з половиною кілограмів.

На зоні вирощування птиці «Миронівської птахофабрики» є дві свердловини, башта, фільтри. Звідти вода надходить у пташники, безпосередньо в них фільтрується повторно. Неподалік свій утильзавод (утилізують відходи виробництва). За пташниками доглядають 12 людей.

«Птиця заселяється одновікова. Система називається "усе зайнято — усе пусто", — розповідає Андрій Сергеєв, — що дозволяє у перерву повністю очистити приміщення від птиці та посліду, продезинфікувати.»

Якість тушок оцінює комп’ютер ― фотографує і визначає кондицію. Після чого кондиційну тушку пакують цілою, некондиційну розбирають. Термін зберігання курятини у вакуумній упаковці ― 7 днів, незапакованої ― 4 дні.
 
//agravery.com/





Схожі новини
  • Україна готує курятину для ЄС
  • МФК надасть «Миронівському хлібопродукту» 50 млн дол. кредиту
  • Побачити на власні очі
  • Схвалено проект листа до ЄІБ щодо будівництва Вінницької птахофабрики
  • МХП розраховує з літа експортувати до ЄС близько 100-120 тонн курятини на місяць

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.