Європі — українську курку. Найбільший виробник курятини в Україні — «Миронівський хлібопродукт» показав фабрику, де ростуть кури, якими не соромно годувати Європу. Перша партія курятини, яка в Україні відома як «Наша Ряба», уже прийшлися до смаку голландцям. Вони просять ще.
«Експортували першу партію, зараз готується друга партія, — розповідає Віталій Башинський, заступник голови державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, — 68 з хвостиком тонн.»
До такого кроку йшли сім років. «Миронівська птахофабрика» будувалась під Каневом з «нуля». Розрахунок був, що згодом звідси будуть здійснюватись поставки до Європейського Союзу.
«Навіть у Європі умови вирощування і безпеки гірші, ніж у нас», ― заявляє Андрій Сергеєв, головний зоотехнік компанії «Миронівський хлібопродукт».
Годують курчат натуральними кормами, які вирощують на полях навколо птахофабрики. Єдина різниця між куркою для українців і європейців — це розмір. Європа любить маленькі тушки, тому курчат забивають у віці 34 дні, коли вони важать менше двох кілограмів. Для українців курчат годують на десять днів довше — українці полюбляють великі тушки вагою до двох з половиною кілограмів.
На зоні вирощування птиці «Миронівської птахофабрики» є дві свердловини, башта, фільтри. Звідти вода надходить у пташники, безпосередньо в них фільтрується повторно. Неподалік свій утильзавод (утилізують відходи виробництва). За пташниками доглядають 12 людей.
«Птиця заселяється одновікова. Система називається "усе зайнято — усе пусто", — розповідає Андрій Сергеєв, — що дозволяє у перерву повністю очистити приміщення від птиці та посліду, продезинфікувати.»