Нарощуючи щороку виробництво та збільшуючи потужності, в 2013 році українська курятина потрапила на європейські ринки. За словами голови Ради директорів асоціації «Союз птахівників України» Олександра Бакуменка, в 2014-му році, очікується збільшення виробництва м’яса птиці на 130 тис. т, що дозволить вийти на показник у 1,330 млн. тонн. Основний приріст виробництва забезпечить ПАТ «Миронівський хлібопродукт» (МХП), де запрацює друга черга Вінницької птахофабрики, а це додатково - 100 тис. т продукції. Також планують збільшити виробництво ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика», ТОВ «Птахокомплекс Губин» і ПП «АгробудІнвест».
Крім того, минулого року птахівництво здійснило прорив на європейські ринки і вже понад 300 тонн м'яса відправлено в країни ЄС, а наприкінці 2013 р. ПАТ «Миронівський хлібопродукт» експортував і гусячу печінку.
Поки що дозвіл на експорт продукції в ЄС мають лише два підприємства - МХП та ТОВ «Комплекс Агромарс». Якщо буде підписана Угода про асоціацію з ЄС, то дозвільні процедури зміняться, і в 2014 р. кількість підприємств-експортерів може збільшитись.
Детальніше читайте в журналі "Аграрний Тиждень. Україна", №1