Аграрний тиждень. Україна
» » У 2013 році до адмінвідповідальності притягнуто майже 9 тис. осіб за порушення земельного законодавства
» » У 2013 році до адмінвідповідальності притягнуто майже 9 тис. осіб за порушення земельного законодавства

У 2013 році до адмінвідповідальності притягнуто майже 9 тис. осіб за порушення земельного законодавства


За підсумками 2013 року Державна інспекція сільського господарства України проведено понад 31,7 тис. перевірок дотримання вимог земельного законодавства, в результаті яких виявлено 20,3 тис. порушень на загальній площі 5 млн. 631,1 тис. га. У результаті видано 19,3 тис. приписів з вимогами усунути порушення і їх негативні наслідки.
Крім того, складено понад 10,5 тис. протоколів про адміністративні правопорушення та до адміністративної відповідальності притягнуто майже 9 тис. громадян та посадових осіб, на яких накладено штрафів на загальну суму понад 2 млн. 288 тис. грн, з яких до державного бюджету надійшло 1 млн. 832,4 тис. грн, або 79,7% загальної суми накладених штрафних санкцій. Територіальними органами перевірено понад 123 тис. рішень та розпоряджень з питань регулювання земельних відносин, прийнятих 2286 органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Крім того, Держсільгоспінспекцією України у минулому році проводилася робота з розгляду заяв на обстеження земельних ділянок, що відведені для будівельних та інших робіт, яких надійшло 709. Також видано 438 дозволів на зняття та перенесення ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) земельних ділянок. Виявлено 23 випадки невиконання умов зняття, збереження і використання родючого шару ґрунту, у результаті чого щодо порушників відкрито адмінпровадження та винесено 22 постанови про накладення штрафних санкцій.





Схожі новини
  • У першому кварталі цього року Держсільгоспінспекцією виявлено 74 факти незаконного зняття родючого шару ґрунту
  • Держсільгоспінспекція: На Тернопільщині внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки заподіяно шкоду на понад 170 тис. грн.
  • Минулого тижня Держсільгоспінспекція здійснила 510 перевірок дотримання вимог земельного законодавства
  • Спільно з органами виконавчої влади на Сумщині проведено 1590 перевірок дотримання вимог земельного законодавства
  • Держсільгоспінспекцією виявлено біля 4 тис. порушень земельного законодавства

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.