Аграрний тиждень. Україна
» » Спільно з органами виконавчої влади на Сумщині проведено 1590 перевірок дотримання вимог земельного законодавства
» » Спільно з органами виконавчої влади на Сумщині проведено 1590 перевірок дотримання вимог земельного законодавства

Спільно з органами виконавчої влади на Сумщині проведено 1590 перевірок дотримання вимог земельного законодавства


Державною інспекцією сільського господарства в Сумській області спільно з органами виконавчої влади і органами місцевого самоврядування за ІІІ квартал 2012 року проведено 1590 перевірок дотримання вимог земельного законодавства. Під час їх проведення виявлено 935 порушень земельного законодавства на площі 173,6 тис. га. Для усунення порушень видано 935 приписів та складено 434 протоколи. Таким чином, державними інспекторами розглянуто 434 справи про адміністративні правопорушення, з яких 433 посадових осіб і громадян притягнуто до адміністративної відповідальності з накладенням штрафів на загальну суму 111,9 тис. грн.

Зокрема, фахівцями Держсільгоспінспекції передано до прокуратури на розгляд 5 матеріалів щодо порушень земельного законодавства, з них 3 – стосовно самовільного зайняття земельних ділянок, 2 – використання земельних ділянок без правовстановлюючих документів.

Крім того, до органів виконавчої влади і місцевого самоврядування внесено 104 клопотання, з яких більша частина, а саме 84 - стосовно приведення у відповідність із законодавства та прийнятих рішень з питань регулювання земельних відносин, 4 – обмеження або освоєння земельних ділянок у разі розробки корисних копалин з порушення вимог земельного законодавства та до припинення права користування.





Схожі новини
  • Держсільгоспінспекція посилила контроль за виконанням вимог земельного законодавства
  • Держсільгоспінспекція: На Тернопільщині внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки заподіяно шкоду на понад 170 тис. грн.
  • Минулого тижня Держсільгоспінспекція здійснила 510 перевірок дотримання вимог земельного законодавства
  • Держсільгоспінспекцією виявлено біля 4 тис. порушень земельного законодавства
  • Через порушення аграріями природоохоронного законодавства притягнуто до відповідальності 7 чиновників

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.