Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Українцям припало до смаку польське та німецьке сало
АТУ»Новини»Українцям припало до смаку польське та німецьке сало

    Українцям припало до смаку польське та німецьке сало


    Вітчизняні виробники свинини переходять на вирощування беконних та м’ясних порід свиней <!-- pagebreak -->

    У 2013 році імпорт сала в Україну збільшився на 19% порівняно з 2012 роком. Основними імпортерами стали Польща і Німеччина. Через недостатньо високий рівень споживання сала в Україні вітчизняні свинарські господарства поступово переходять на виробництво м’ясних та беконних порід свиней.

    Про це кореспонденту «Агравері» повідомив Вадим Цимбал, аналітик ринку свинини агроконсалтингової компанії «Дикун».

    За даними аналітика, у 2012 році в Україну було імпортовано 71,335 тис. т сала усіх категорій. У 2013 році імпорт становив 84,985 тис. т сала усіх категорій, що на 19% більше за показники 2012 року. Основними імпортерами сала в країну є Польща та Німеччина. Імпорт з Польщі у 2013 році скоротився на 19,5% ― до 44,274 тис. т. Водночас, імпорт сала з Німеччини у 2013 році збільшився на 47,9% ― до 23,284 тис. т. У січні 2014 року в Україну було імпортовано 1,5 тис. т сала з Польщі та 0,366 тис. т ― з Німеччини.

    За словами Вадима Цимбала, такий обсяг поставок відповідає попиту на продукцію, адже у 2013 році споживання свинини в Україні зросло до мільйона тонн, з якого всього 44 тис. тонн становило сало. Технологічно сало розподіляють на дві категорії: для переробки (приміром, на ковбасні вироби) та для реалізації.

    «Свиняче сало (свинячий шпик) ― незамінний продукт в технології промислового приготування ковбас і м'ясних делікатесів. Його різні види (хребтовий, бічний шпик і так далі) йдуть на виробництво різноманітних м'ясопродуктів: копчених та сирокопчених ковбас, м'ясних делікатесів. Також якісний шпик виступає і як окремий продукт на полицях супермаркетів», ― зазначив Віктор Еверт, кандидат ветеринарних наук, координатор консультаційного центру «Асоціації свинарів України».

    За словами Вадима Цимбала, через недостатньо високий рівень споживання сала в Україні свинарські господарства уже починають віддавати перевагу породам м’ясного та беконного типу.

    «Середня вага свиней забійної кондиції зазвичай становить 105-110 кілограмів. Деякі підприємства почали вирощувати важких свиней м’ясних порід ― вагою близько 130 кілограмів. Проте через зміни у конверсії корму виникають проблеми із сальністю. Переробники не зацікавлені у збільшенні товщини шпику, адже тоді вихід м’яса буде меншим», ― додав Вадим Цимбал.





    Схожі новини
  • На відміну від птахівництва, тваринництво демонструє спад
  • «РОСТОК-ХОЛДИНГ» у 2,5 рази збільшив виробництво кукурудзи
  • Вітчизняні птахівники зможуть повністю заповнити квоту ЄС
  • Україна отримає інвестиції за умови продовження мораторію на землю &#8213; експерт
  • Самое дорогое сало в Киеве, а самое дешевое - в Запорожской области

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Українцям припало до смаку польське та німецьке сало

03 квітень, Розділ Новини, переглядів 4 910

Вітчизняні виробники свинини переходять на вирощування беконних та м’ясних порід свиней <!-- pagebreak -->

У 2013 році імпорт сала в Україну збільшився на 19% порівняно з 2012 роком. Основними імпортерами стали Польща і Німеччина. Через недостатньо високий рівень споживання сала в Україні вітчизняні свинарські господарства поступово переходять на виробництво м’ясних та беконних порід свиней.

Про це кореспонденту «Агравері» повідомив Вадим Цимбал, аналітик ринку свинини агроконсалтингової компанії «Дикун».

За даними аналітика, у 2012 році в Україну було імпортовано 71,335 тис. т сала усіх категорій. У 2013 році імпорт становив 84,985 тис. т сала усіх категорій, що на 19% більше за показники 2012 року. Основними імпортерами сала в країну є Польща та Німеччина. Імпорт з Польщі у 2013 році скоротився на 19,5% ― до 44,274 тис. т. Водночас, імпорт сала з Німеччини у 2013 році збільшився на 47,9% ― до 23,284 тис. т. У січні 2014 року в Україну було імпортовано 1,5 тис. т сала з Польщі та 0,366 тис. т ― з Німеччини.

За словами Вадима Цимбала, такий обсяг поставок відповідає попиту на продукцію, адже у 2013 році споживання свинини в Україні зросло до мільйона тонн, з якого всього 44 тис. тонн становило сало. Технологічно сало розподіляють на дві категорії: для переробки (приміром, на ковбасні вироби) та для реалізації.

«Свиняче сало (свинячий шпик) ― незамінний продукт в технології промислового приготування ковбас і м'ясних делікатесів. Його різні види (хребтовий, бічний шпик і так далі) йдуть на виробництво різноманітних м'ясопродуктів: копчених та сирокопчених ковбас, м'ясних делікатесів. Також якісний шпик виступає і як окремий продукт на полицях супермаркетів», ― зазначив Віктор Еверт, кандидат ветеринарних наук, координатор консультаційного центру «Асоціації свинарів України».

За словами Вадима Цимбала, через недостатньо високий рівень споживання сала в Україні свинарські господарства уже починають віддавати перевагу породам м’ясного та беконного типу.

«Середня вага свиней забійної кондиції зазвичай становить 105-110 кілограмів. Деякі підприємства почали вирощувати важких свиней м’ясних порід ― вагою близько 130 кілограмів. Проте через зміни у конверсії корму виникають проблеми із сальністю. Переробники не зацікавлені у збільшенні товщини шпику, адже тоді вихід м’яса буде меншим», ― додав Вадим Цимбал.





Схожі новини
  • На відміну від птахівництва, тваринництво демонструє спад
  • «РОСТОК-ХОЛДИНГ» у 2,5 рази збільшив виробництво кукурудзи
  • Вітчизняні птахівники зможуть повністю заповнити квоту ЄС
  • Україна отримає інвестиції за умови продовження мораторію на землю &#8213; експерт
  • Самое дорогое сало в Киеве, а самое дешевое - в Запорожской области

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.