ЄС заявив про наміри частково лібералізувати експорт м'яса птиці з України. Обсяг поставок обмежуватиме тарифна квота. За словами Олександра Бакуменка, голови Ради директорів Асоціації «Союз птахівників України», вітчизняні виробники м'яса птиці зможуть повністю її заповнити. В асортименті експорту переважатимуть курячі тушки та філе.
Про це Олександр Бакуменко повідомив у коментарі кореспонденту «Агравері».
«Сподіваємося, що квота для українського м'яса птиці почне діяти з червня, а не з жовтня, коли планується підписання зони вільної торгівлі. Добре, звичайно, що ми почнемо експортувати більші обсяги в ЄС», ― сказав він.
За словами Олександра Бакуменка, українські птахівники без проблем заповнять квоту. Переважатимуть в асортименті експорту курячі тушки та філе.
«Всього дві українські компанії мають право експортувати свою продукцію в ЄС ― "Миронівський хлібопродукт" і "Агромарс". У "МХП" ― три підприємства. Це "Миронівська птахофабрика", завод з виробництва напівфабрикатів "Легко" та птахофабрика "Снятинська Нова", на якій виробляють гусячу печінку», ― додав пан Бакуменко.