Аграрний тиждень. Україна
» » Держсільгоспінспекція спрощує технічний контроль сг техніки
» » Держсільгоспінспекція спрощує технічний контроль сг техніки

Держсільгоспінспекція спрощує технічний контроль с\г техніки


 
Враховуючи думку громадськості та відповідно до позиції Міністерства агарної політики та продовольства України щодо врегулювання питання з проведення деяких напрямків технічного контролю сільськогосподарської техніки, Державна інспекція сільського господарства України підготувала проект Закону України, яким пропонується спростити технічний контроль тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки та інших механізмів.

Законопроектом передбачається посилення відповідальності власників технічних засобів шляхом підвищення штрафів за невиконання законних вимог інспекторів сільського господарства щодо усунення порушень експлуатації, пов'язаних з безпекою праці.

Також документ визначає перелік порушень правил технічної експлуатації машин, відповідно до яких інспекторами будуть готуватися матеріали про адміністративні правопорушення. Водночас проект посилює і відповідальність посадових осіб, які перевіряють технічний стан та експлуатацію машин на підприємствах.

Голова Держсільгоспінспекції Микола Поєдинок відзначив, що розробка цього законопроекту в першу чергу зменшить адміністративне навантаження на аграріїв. Крім того, кожна раціональна пропозиція, яка буде ініційована бізнесом, аграріями і громадськістю обов'язково буде підтримана Інспекцією.





Схожі новини
  • Пропоновані Кабміном зміни щодо технічного контролю сільгосптехніки загрожують монополією та корупцією на ринку даних послуг
  • Держсільгоспінспекція консультує керівників господарств, механізаторів з питань охорони праці
  • Держсільгоспінспекція перевіряє готовність сільськогосподарської техніки до весняно-польових робіт
  • Держсільгоспінспекція: Заборонено експлуатацію 1800 машин, які не пройшли обов’язковий технічний контроль
  • Держсільгоспінспекцією здійснено близько 50 тис. перевірок стану с\г машин

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.