Ринок сироватки в Україні далі падає. Цьому «посприяли» заборони та посилений контроль молочної продукції з боку Росії.
Про це кореспонденту «Агравері» повідомила аналітик агроконсалтингової компанії «Дикун» Руслана Бутило.
«У зв’язку із значним скорочення поставок сухої сироватки до Росії відбувається падіння цін на неї на внутрішньому ринку», — говорить вона.
За її словами, на складах переробних підприємств є значні запаси продукції і вони не дуже «горять бажанням» закупляти суху сироватку, яка, як відомо, є молочним інгредієнтом та використовується для подальшого виробництва харчової продукції.
«Проте, наявні залишки сироватки можна продати на світовому ринку. Особливо цікавими в такому плані є країни азійського регіону. Тому варто очікувати перерозподілу експортних потоків та подальше зниження цін на суху сироватку», — говорить аналітик.