Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Перспективи виробництва м’яса та м’ясопродуктів
АТУ»Новини»Перспективи виробництва м’яса та м’ясопродуктів

    Перспективи виробництва м’яса та м’ясопродуктів


     24 квітня, під головуванням заступника міністра Андрія Дикуна відбулось засідання робочої групи щодо розвитку експорту та імпорту м’яса та м’ясопродуктів. В ньому взяли участь представники Мінагрополітики, Держветфітослужби, м’ясопереробного бізнесу України та промислових виробників свинини та яловичини.

    Під час засідання було презентовано аналіз стану виробництва м’яса та м'ясопродукції в Україні. Так, було відмічено, що починаючи з 2001 року в Україні відбувається ріст поголів’я птиці. Щодо показників виробництва, то було відмічено, що в державі найбільше виробляється м’яса птиці, свинини та яловичини. Фахівці Мінагрополітики відмітили, що ця позитивна тенденція буде продовжуватись і в подальшому. Також в Україні збільшено експорт м’яса птиці на 172 тис. тонн. Крім цього, були озвучені плани щодо нарощення цього року експорту м’яса птиці майже на 10% та скорочення імпорту свинини.

    Андрій Дикун запропонував до обговорення питання виходу на ринки третіх країн вітчизняних м’ясопереробних підприємств. «Відкриття нових ринків для експорту м’яса та м’ясопродуктів вітчизняними виробниками – складне, але стратегічно важливе питання. Досягти позитивних результатів у цьому напрямі можливо лише спільними зусиллями бізнесу та влади. Вітчизняна м’ясна продукція має бути конкурентоспроможною з відповідними якісними показниками. Вона має відповідати високим міжнародним стандартам якості. Вивчення і залучення передового досвіду розвинутих країн у цьому контексті є очевидним. І сьогодні, в умовах євроінтеграційних процесів, це наше спільне з вами завдання», - відмітив заступник міністра. Андрій Дикун наголосив, що саме для вирішення таких проблемних питань в Мінагрополітики і створено профільну робочу групу з питань експорту-імпорту м’ясної продукції. Найближчим часом в міністерстві відбудеться наступне засідання робочої групи, під час якої розглядатимуться проблеми, пов’язані з експортом та імпортом м’яса свинини та яловичини.





    Схожі новини
  • Експорт м’яса птиці в минулому році зріс на 80%
  • За два місяці в Україні на 8,3% збільшилось виробництво м’яса та м’ясопродуктів
  • Україна залишається без яловичини - експерт
  • Україна експортувала м’яса та м’ясної продукції на 316 мільйонів доларів
  • Мінагрополітики спільно з бізнесом розробить заходи на підтримку молочної галузі

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Перспективи виробництва м’яса та м’ясопродуктів

25 квітень, Розділ Новини, переглядів 3 134

 24 квітня, під головуванням заступника міністра Андрія Дикуна відбулось засідання робочої групи щодо розвитку експорту та імпорту м’яса та м’ясопродуктів. В ньому взяли участь представники Мінагрополітики, Держветфітослужби, м’ясопереробного бізнесу України та промислових виробників свинини та яловичини.

Під час засідання було презентовано аналіз стану виробництва м’яса та м'ясопродукції в Україні. Так, було відмічено, що починаючи з 2001 року в Україні відбувається ріст поголів’я птиці. Щодо показників виробництва, то було відмічено, що в державі найбільше виробляється м’яса птиці, свинини та яловичини. Фахівці Мінагрополітики відмітили, що ця позитивна тенденція буде продовжуватись і в подальшому. Також в Україні збільшено експорт м’яса птиці на 172 тис. тонн. Крім цього, були озвучені плани щодо нарощення цього року експорту м’яса птиці майже на 10% та скорочення імпорту свинини.

Андрій Дикун запропонував до обговорення питання виходу на ринки третіх країн вітчизняних м’ясопереробних підприємств. «Відкриття нових ринків для експорту м’яса та м’ясопродуктів вітчизняними виробниками – складне, але стратегічно важливе питання. Досягти позитивних результатів у цьому напрямі можливо лише спільними зусиллями бізнесу та влади. Вітчизняна м’ясна продукція має бути конкурентоспроможною з відповідними якісними показниками. Вона має відповідати високим міжнародним стандартам якості. Вивчення і залучення передового досвіду розвинутих країн у цьому контексті є очевидним. І сьогодні, в умовах євроінтеграційних процесів, це наше спільне з вами завдання», - відмітив заступник міністра. Андрій Дикун наголосив, що саме для вирішення таких проблемних питань в Мінагрополітики і створено профільну робочу групу з питань експорту-імпорту м’ясної продукції. Найближчим часом в міністерстві відбудеться наступне засідання робочої групи, під час якої розглядатимуться проблеми, пов’язані з експортом та імпортом м’яса свинини та яловичини.





Схожі новини
  • Експорт м’яса птиці в минулому році зріс на 80%
  • За два місяці в Україні на 8,3% збільшилось виробництво м’яса та м’ясопродуктів
  • Україна залишається без яловичини - експерт
  • Україна експортувала м’яса та м’ясної продукції на 316 мільйонів доларів
  • Мінагрополітики спільно з бізнесом розробить заходи на підтримку молочної галузі

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.