Аграрний тиждень. Україна
» » Досягнуто домовленість щодо перемовин про поставки тваринницької продукції до РФ
» » Досягнуто домовленість щодо перемовин про поставки тваринницької продукції до РФ

Досягнуто домовленість щодо перемовин про поставки тваринницької продукції до РФ


25 квітня 2014 р. відбулася телефонна розмова першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Івана Бісюка з керівником Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Сергієм Данквертом. Під час розмови досягнуто домовленості про особисту зустріч Івана Бісюка з Головним ветеринарним інспектором РФ Євгенієм Непоклоновим, яка може відбутись в рамках засідання Спеціальної робочої групи Регіональної Комісії МЕБ по Європі Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин (МЕБ) 27-29 квітня у Бєлграді (Республіка Сербія). Іван Бісюк обраний віце-президентом Регіональної комісії МЕБ по Європі.

Россільгоспнагляд звернувся до Держветфітослужби України з пропозицією провести переговори у зв'язку з випадками виявлення залишків антибіотиків в українській тваринницькій продукції, що поставляється на ринок Російської Федерації. На переговорах планується обговорити умови поновлення транзиту через територію Росії товарів, що прямують в Україну з третіх країн, а також поставок готових м'ясних продуктів, що містять свинину, які були обмежені через спалахи африканської чуми свиней в Луганській області.

Як повідомлялося раніше, наприкінці березня Россільгоспнагляд заявив про стурбованість результатами лабораторних перевірок товарів ряду українських виробників молочної та м'ясної продукції і попередив про можливість введення обмежень на експорт продукції в РФ.





Схожі новини
  • Россільгоспнагляд виявив антибіотики в української тваринницької продукці
  • Росія може обмежити поставки українського молока і м'яса
  • Україна на Росія обговорять проблему африканської чуми свиней
  • Україна та Росія продовжать співпрацю в сфері забезпечення безпечності та якості харчової продукції
  • А українських сальця й курятини Росії таки хочеться

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.