Аграрний тиждень. Україна
» » Cільськогосподарські землі реєструватимуться за принципом екстериторіальності
» » Cільськогосподарські землі реєструватимуться за принципом екстериторіальності

Cільськогосподарські землі реєструватимуться за принципом екстериторіальності


Громадяни України можуть здійснити реєстраційні дії щодо прав на землю сільськогосподарського призначення не тільки за місцем розташування земельної ділянки, а також в інших структурних підрозділах, що діють в межах відповідної області. Відповідний наказ №845/5 від 28 травня 2014 року підписав Міністр юстиції України Павло Петренко.

«Величезні черги, що утворюються в органах реєстрації, спричинені, перш за все, нестачею людського ресурсу. Найболючіше це відчувають наші аграрії, адже проблема накопичувалася роками. Ми виправили цю ситуацію - віднині реєстраційні дії щодо земель сільгосппризначення можна здійснити не тільки у відділені ДРС по місцезнаходженню ділянки, а й в інших реєстраційних відділеннях області. Фактично це перший крок із впровадження принципу екстериторіальності у сфері надання адміністративних послуг та повернення селянам їхнього права на землю», - зазначив Міністр юстиції України.

Павло Петренко також повідомив, що в аграрних регіонах, де спостерігаються труднощі із реєстрацією прав на нерухоме майно, наразі створюються мобільні групи реєстраторів, які їздитимуть по районах та населених пунктах, де є найбільші черги, та проводитимуть відповідну реєстрацію на місцях. Обидві зазначені ініціативи були широко підтримані аграріями.





Схожі новини
  • Дефіцит державних реєстраторів загрожує скороченням сільськогосподарського виробництва – експерти
  • Земельні торги проводяться у чітко окреслених правових рамках без всіляких обмежень та застережень
  • Уряд хоче спростити реєстрацію землі та нерухомості
  • Права на земельні ділянки до кінця 2012 року реєструватимуть органи Держземагентства
  • Калетнік: Фермери одержуватимуть землю за пільговою процедурою

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.