Аграрний тиждень. Україна
» » Вадатурські: парламент повинен стати місцем служіння Вітчизні
» » Вадатурські: парламент повинен стати місцем служіння Вітчизні

    Вадатурські: парламент повинен стати місцем служіння Вітчизні


    Від найближчих декількох років залежить, у який бік хитнуться стрілки історії – буде наша країна самостійною державою зі стійким розвитком, у центрі інтересів якої – людина, громадянин, його життя та благополуччя, - чи скотиться до статусу буферної зони з тимчасовцями у владі, ладними зрадити та продати і народ, і країну.

    Добре відома не лише в Україні, але уже й у світі компанія «НІБУЛОН» завжди дивувала симпатиків, недругів і байдужих спостерігачів неймовірними діями і вчинками. Почавши практично з нуля, «НІБУЛОНу», ровеснику України, вдалося за ті ж роки стати лідером аграрного бізнесу, що зробив акцент на новітні технології, створити сучасний суднобудівний завод, коли поруч у Миколаєві не діють та помирають три щонайкрупніших суднобудівельних підприємства.

    Загалом компанія інвестувала в економіку 1,3 млрд. євро. До того ж, «нібулонівські» інвестиції завжди були орієнтовані не лише на зростання прибутків, але й, насамперед, на масштабні інфраструктурні перевтілення галузі та країни загалом. Взяти б, наприклад, проект з відновлення судноплавства великих рік України.

    Різними були ці роки для компанії, не всім подобалась успішність та незалежність «НІБУЛОНу», багато було бажаючих підім’яти під себе бізнес Вадатурських, а потім захопити і відібрати компанію. У країні, де в останні роки держапарат перетворився в механізм для «відтискання» бізнесу, вистояти перед схемами відбирання та знищення змогли одиниці. Був період, коли багато хто пророчили і «НІБУЛОНу» таку ж перспективу, надто вже великі люди кинули оком на бізнес Вадатурських – нитки змови проти компанії вели до найближчого оточення Януковича. Але Вадатурські вистояли і не зламались – дякуючи упевненості у своїй правоті та непохитному характеру.

    Усі 23 роки «НІБУЛОН» був виключно законослухняною компанією, справно платив податки, відверто зневажав «чорні» та «сірі» схеми, за якими жила і працювала більша частка країни, тому нібулонівці завжди знали – на їх боці правда, тому перемога буде за ними.

    Позиція Вадатурських завжди викликала якщо не захват, то повагу – навіть у недругів. І здивування – їх категоричним небажанням брати участь в політичних проектах.

    На жаль, в Україні політика давно стала інструментом для вирішення бізнес-питань, захисту бізнес-інтересів, просування бізнес-проектів. Партії у нашій країні створювались як клуби з економічних інтересів. Тому політичне життя завжди полягало у вульгарному переділі власності, перерозподілі бізнес-потоків і бюджетних ресурсів, але під прикриттям публічної боротьби за електоракт, яка не виходила за рамки відвертого популізму та демагогії. Відтак, в українській політиці надто багато безпринципних і жадібних нуворишів, людей зовсім не державницького масштабу і зовсім не державних інтересів. А втім, не всі там такі, деякі йшли у політику, щоб просто захистити свій бізнес. Та навіть для захисту сімейного бізнесу ні батько, ні син Вадатурські у політику не йшли, незважаючи на багатообіцяючі пропозиції як з одного, так й з іншого боку.

    Олексій Вадатурський, власник «НІБУЛОНу», Герой України:

    - Ми вихідці із села, наші батьки та предки – сільські жителі. І я, і син також народились у селі. Мій син народився у Вознесенському районі, ст. Трикрати. Там я розпочав свою трудову біографію. Отож ми добре знаємо, що таке сільське життя. Нині «НІБУЛОН» займається вирощуванням, обробітком, зберіганням і транспортуванням зерна. А також, будівництвом своїх промислових об’єктів та суднобудуванням. При цьому ми завжди були поза політикою. Ми не брали участі у парламентських виборах, не обіймали адміністративних посад ні тут, ні у столиці, хоча надходили пропозиції посісти пост і заступника міністра, і міністра. Роки боротьби за можливість чесно працювати і розвивати свою компанію навчили нас обережності, а тісна співпраця зі світовими фінансовими структурами привчили до необхідності ретельно берегти свою незаплямовану репутацію. Тому політика не входила у сферу наших інтересів, навпаки – ми намагалися триматись від неї подалі. Але тепер усе змінилось, тепер Україна стоїть перед цивілізованим вибором. Від найближчих декількох років залежить, у який бік хитнуться стрілки історії – буде наша країна самостійною державою зі стійким розвитком, у центрі інтересів якої – людина, громадянин, його життя та благополуччя, - чи скотиться до статусу буферної зони з тимчасовцями у владі, ладними зрадити та продати і народ, і країну.

    Крім того, за роки роботи та боротьби ми предметно і скрупульозно вивчили всі проблеми, які необхідно терміново усунути нашій державі – у податковій та соціальній сфері, в сільському господарстві, в орендних і земельних відносинах, будівництві, логістиці і суднобудуванню. Ми вважаємо, що аграрний сектор повинен стати локомотивом розвитку України, і наша компанія довела правильність такого твердження. Але не тільки сільське господарство ми вивчили «від і до». Немає такої галузі, з якою нам не доводилося б мати справу, і накопичений нами досвід дуже знадобиться при реформуванні державного управління.

    «НІБУЛОН» - українська національна компанія європейського рівня зі стійкою діловою репутацією, як у Європі, так й в усьому світі. Ми давно і добре орієнтуємось у світовому законодавстві, правилах вільної торгівлі і причинно-наслідкових зв’язках у світових ділових колах. І ми знаємо, що і як потрібно змінити у нашій країні, щоб Україні швидко і максимально безболісно увійшла у європейське та світове співтовариство – не як прохач, а як виробник та рівноправний партнер.

    Для нашої родини Революція Гідності – це не слова, це вибір України, підтверджений кров’ю народу, готового пожертвувати життям заради свободи та незалежності Вітчизни, заради гідного, а не рабського майбуття. Нині обов’язок кожної сучасної людини – захищати країну від агресії, допомогти Президенту і новій владі реформувати країну. Без нових людей, без людей нової формації, які не зіпсовані попередньою владою, цього не досягти. Багато політиків дискредитували себе, багато своєю продажністю і безпринципністю завдали непоправну шкоду нашій державі. Вони повинні піти.

    У принципі, враховуючи демократичні переміни, що почалися, і боротьбу з корупцією, ми могли б зітхнути і спокійно працювати далі, без потрясінь минулих років. Однак ми побачили, що політики, котрі назавжди повинні були піти у минуле, а в ідеалі – відповісти за багаторічне знищення країни, чіпляються за владу і збираються переповзти у новий парламент, щоб знову захищати інтереси олігархів. Нинішня Верховна Рада відхилила зміни у закони про вибори, відмовилась від виборів за відкритими партійними списками. Політичні корупціонери упевнені, що за гроші олігархів вони зможуть купити будь-який округ і знову використовувати парламент для вирішення своїх чорних справ. Ми не можемо цього допустити.

    Ми із сином разом будували і розвивали сімейний бізнес. В Андрія прекрасна європейська освіта і високий авторитет у світових бізнес-колах. Успіх «НІБУЛОНу», його міжнародна репутація – наш спільний результат. Він управлінець нової формації, людина із сучасним мисленням, кому, як не йому будувати нове суспільство. Тому ми на сімейній раді прийняли рішення про те, що Андрій Вадатурський буде балотуватися у Верховну Раду. Я присвячу увесь свій час і всі свої сили реальному сектору економіки, сільському господарству і суднобудуванню, втіленню нових методів роботи в Україні. Так, нам у компанії буде важко без нього, але зараз він потрібніший у парламенті.

    Андрій Вадатурський, Заслужений працівник сільського господарства, переможець загальноміської програми «Городянин року» у номінації «Підприємництво».

    - Я йду в парламент не для того, щоб захищати нашу компанію. Ми за всі ці роки довели, що можемо себе відстояти і без політичного покровительства, а зараз тим більше не потрібуємо нічийого захисту. Я йду в парламент не для лобіювання наших бізнес-інтересів, ми не так будували свій бізнес, щоб користуватися подібними методами. Я йду в парламент не для того, щоб «заробити», для нас це не бізнес-проект, коли на вибори тратять мільйон, а потім у парламенті на різних брудних схемах та із бюджету «виймають» 5-10 мільйонів з того, що повинне піти на розвиток країни. Ми маємо щиру надію, що час «заробляння» на депутатстві минув. А якщо не зовсім минув, то ми допоможемо йому назавжди піти у небуття. Наша спільна задача – зробити так, щоб якомога менше людей з таким мисленням потрапили у парламент.

    Зараз йде дуже серйозна, історична і доленосна боротьба. Боротьба між тими, хто хоче зберегти Україну минулого – з корупцією, безправ’ям людей, непрацюючими законами, продажними судами, злиднями і відсутністю перспектив для молоді. І тими, хто ЧИНИВ ОПІР РЕЖИМУ, ЩО ПРОКРАВСЯ, - а зараз на сході країни віддає своє життя на наше спільне цивілізоване майбутнє. Я остаточно прийняв рішення балотуватися у парламент, коли побачив, як знову рвуться до влади ті, хто, по суті, багато років знищував нашу економіку, нашу армію, нашу державу. Це вони створили наскрізь порочну систему, при якій політика стала інструментом в руках нечистоплотних ділків, які були не здатні добитися потрібного результату чесним, легальним, офіційним шляхом. На наш парламент, на наш політикум гидко було дивитись, тому що той, хто розбирається в економіці та має доступ до певної інформації, добре розумів, що там насправді відбувається. Народ сказав: «Досить!». Тому що такий президент, такий уряд – це ганьба для країни.

    Тепер Президентом країни стала людина, яка СТВОРИЛА УСПІШНЕ ПІДПРИЄМСТВО, яка знає все, що з цим зв’язано. Він високоосвічена, ГРАМОТНА ЛЮДИНА, для якої інтереси держави понад усе.

    Порошенко переміг на виборах у першому турі, це безпрецедентний випадок в історії нашої країни. Люди, проголосувавши за нього, проголосували за свій вибір, за Україну як вільну, незалежну, справедливу державу рівних можливостей, державу європейського зразку. Люди проголосували за своє, за наше майбутнє. І тепер наш обов’язок, мій обов’язок допомогти Президенту приблизити це майбутнє. У такій ситуації, коли проти нашої країни чиниться зовнішня агресія, а по суті, ведеться війна, а зсередини реваншисти рвуться до влади, щоб зберегти, повернути заново феодально-кланове управління державою, - ми не маємо права залишатися осторонь. Нині і верхи хочуть, і низи можуть – Президент намагається реформувати країну зверху, а народ всіляко готовий допомагати йому знизу. Тому так яскраво у нас заявив про себе рух волонтерів і громадськості. Тепер нам усім спільно потрібно прибрати, видавити із влади цей сірий деструктивний прошарок, який свідомо заважає очищенню та розвитку.

    Однак зміна країни не відбудеться без нашої участі. Нині в Україні насправді три фронти – перший на сході, за незалежність і територіальну цілісність, другий – за чесну дієздатну і патріотичну владу і третій – за уми і свідомість людей, за їх громадянську позицію.

    Нам не можна затягувати реформи ні на місяць, інакше крах. Для цього наступний парламент повинен стати парламентом однодумців, які діють в одному напрямку з Президентом, щоб у цей складний історичний момент врятувати країну, витягнути її з тої прорви, у яку її помістили попередні уряди, і з допомогою назрілих перевтілень дати їй імпульс для подальшого системного розвитку.

    Час діяти, вже неможна чекати і на щось сподіватись. Або зараз, або ніколи. Я готовий взяти на себе таку відповідальність. Мене підтримав батько, це наше спільне рішення.

    Про те, по якому округу буде балотуватися Андрій Вадатурський, з чого він планує розпочати свою парламентську діяльність – у нашому наступному інтерв’ю.

    ІЦ УАК за матеріалами "НІБУЛОН"





    Схожі новини
  • Новий формат відносин влади та бізнесу
  • Україна близька до рекорду в затягуванні земельної реформи
  • Мартін Райзер особисто відвідав підприємства компанії "НІБУЛОН"
  • Компанія "НІБУЛОН" набула членства в Американській торгівельній палаті в Україні
  • Унікальність у багатьох вимірах

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Вадатурські: парламент повинен стати місцем служіння Вітчизні


Від найближчих декількох років залежить, у який бік хитнуться стрілки історії – буде наша країна самостійною державою зі стійким розвитком, у центрі інтересів якої – людина, громадянин, його життя та благополуччя, - чи скотиться до статусу буферної зони з тимчасовцями у владі, ладними зрадити та продати і народ, і країну.

Добре відома не лише в Україні, але уже й у світі компанія «НІБУЛОН» завжди дивувала симпатиків, недругів і байдужих спостерігачів неймовірними діями і вчинками. Почавши практично з нуля, «НІБУЛОНу», ровеснику України, вдалося за ті ж роки стати лідером аграрного бізнесу, що зробив акцент на новітні технології, створити сучасний суднобудівний завод, коли поруч у Миколаєві не діють та помирають три щонайкрупніших суднобудівельних підприємства.

Загалом компанія інвестувала в економіку 1,3 млрд. євро. До того ж, «нібулонівські» інвестиції завжди були орієнтовані не лише на зростання прибутків, але й, насамперед, на масштабні інфраструктурні перевтілення галузі та країни загалом. Взяти б, наприклад, проект з відновлення судноплавства великих рік України.

Різними були ці роки для компанії, не всім подобалась успішність та незалежність «НІБУЛОНу», багато було бажаючих підім’яти під себе бізнес Вадатурських, а потім захопити і відібрати компанію. У країні, де в останні роки держапарат перетворився в механізм для «відтискання» бізнесу, вистояти перед схемами відбирання та знищення змогли одиниці. Був період, коли багато хто пророчили і «НІБУЛОНу» таку ж перспективу, надто вже великі люди кинули оком на бізнес Вадатурських – нитки змови проти компанії вели до найближчого оточення Януковича. Але Вадатурські вистояли і не зламались – дякуючи упевненості у своїй правоті та непохитному характеру.

Усі 23 роки «НІБУЛОН» був виключно законослухняною компанією, справно платив податки, відверто зневажав «чорні» та «сірі» схеми, за якими жила і працювала більша частка країни, тому нібулонівці завжди знали – на їх боці правда, тому перемога буде за ними.

Позиція Вадатурських завжди викликала якщо не захват, то повагу – навіть у недругів. І здивування – їх категоричним небажанням брати участь в політичних проектах.

На жаль, в Україні політика давно стала інструментом для вирішення бізнес-питань, захисту бізнес-інтересів, просування бізнес-проектів. Партії у нашій країні створювались як клуби з економічних інтересів. Тому політичне життя завжди полягало у вульгарному переділі власності, перерозподілі бізнес-потоків і бюджетних ресурсів, але під прикриттям публічної боротьби за електоракт, яка не виходила за рамки відвертого популізму та демагогії. Відтак, в українській політиці надто багато безпринципних і жадібних нуворишів, людей зовсім не державницького масштабу і зовсім не державних інтересів. А втім, не всі там такі, деякі йшли у політику, щоб просто захистити свій бізнес. Та навіть для захисту сімейного бізнесу ні батько, ні син Вадатурські у політику не йшли, незважаючи на багатообіцяючі пропозиції як з одного, так й з іншого боку.

Олексій Вадатурський, власник «НІБУЛОНу», Герой України:

- Ми вихідці із села, наші батьки та предки – сільські жителі. І я, і син також народились у селі. Мій син народився у Вознесенському районі, ст. Трикрати. Там я розпочав свою трудову біографію. Отож ми добре знаємо, що таке сільське життя. Нині «НІБУЛОН» займається вирощуванням, обробітком, зберіганням і транспортуванням зерна. А також, будівництвом своїх промислових об’єктів та суднобудуванням. При цьому ми завжди були поза політикою. Ми не брали участі у парламентських виборах, не обіймали адміністративних посад ні тут, ні у столиці, хоча надходили пропозиції посісти пост і заступника міністра, і міністра. Роки боротьби за можливість чесно працювати і розвивати свою компанію навчили нас обережності, а тісна співпраця зі світовими фінансовими структурами привчили до необхідності ретельно берегти свою незаплямовану репутацію. Тому політика не входила у сферу наших інтересів, навпаки – ми намагалися триматись від неї подалі. Але тепер усе змінилось, тепер Україна стоїть перед цивілізованим вибором. Від найближчих декількох років залежить, у який бік хитнуться стрілки історії – буде наша країна самостійною державою зі стійким розвитком, у центрі інтересів якої – людина, громадянин, його життя та благополуччя, - чи скотиться до статусу буферної зони з тимчасовцями у владі, ладними зрадити та продати і народ, і країну.

Крім того, за роки роботи та боротьби ми предметно і скрупульозно вивчили всі проблеми, які необхідно терміново усунути нашій державі – у податковій та соціальній сфері, в сільському господарстві, в орендних і земельних відносинах, будівництві, логістиці і суднобудуванню. Ми вважаємо, що аграрний сектор повинен стати локомотивом розвитку України, і наша компанія довела правильність такого твердження. Але не тільки сільське господарство ми вивчили «від і до». Немає такої галузі, з якою нам не доводилося б мати справу, і накопичений нами досвід дуже знадобиться при реформуванні державного управління.

«НІБУЛОН» - українська національна компанія європейського рівня зі стійкою діловою репутацією, як у Європі, так й в усьому світі. Ми давно і добре орієнтуємось у світовому законодавстві, правилах вільної торгівлі і причинно-наслідкових зв’язках у світових ділових колах. І ми знаємо, що і як потрібно змінити у нашій країні, щоб Україні швидко і максимально безболісно увійшла у європейське та світове співтовариство – не як прохач, а як виробник та рівноправний партнер.

Для нашої родини Революція Гідності – це не слова, це вибір України, підтверджений кров’ю народу, готового пожертвувати життям заради свободи та незалежності Вітчизни, заради гідного, а не рабського майбуття. Нині обов’язок кожної сучасної людини – захищати країну від агресії, допомогти Президенту і новій владі реформувати країну. Без нових людей, без людей нової формації, які не зіпсовані попередньою владою, цього не досягти. Багато політиків дискредитували себе, багато своєю продажністю і безпринципністю завдали непоправну шкоду нашій державі. Вони повинні піти.

У принципі, враховуючи демократичні переміни, що почалися, і боротьбу з корупцією, ми могли б зітхнути і спокійно працювати далі, без потрясінь минулих років. Однак ми побачили, що політики, котрі назавжди повинні були піти у минуле, а в ідеалі – відповісти за багаторічне знищення країни, чіпляються за владу і збираються переповзти у новий парламент, щоб знову захищати інтереси олігархів. Нинішня Верховна Рада відхилила зміни у закони про вибори, відмовилась від виборів за відкритими партійними списками. Політичні корупціонери упевнені, що за гроші олігархів вони зможуть купити будь-який округ і знову використовувати парламент для вирішення своїх чорних справ. Ми не можемо цього допустити.

Ми із сином разом будували і розвивали сімейний бізнес. В Андрія прекрасна європейська освіта і високий авторитет у світових бізнес-колах. Успіх «НІБУЛОНу», його міжнародна репутація – наш спільний результат. Він управлінець нової формації, людина із сучасним мисленням, кому, як не йому будувати нове суспільство. Тому ми на сімейній раді прийняли рішення про те, що Андрій Вадатурський буде балотуватися у Верховну Раду. Я присвячу увесь свій час і всі свої сили реальному сектору економіки, сільському господарству і суднобудуванню, втіленню нових методів роботи в Україні. Так, нам у компанії буде важко без нього, але зараз він потрібніший у парламенті.

Андрій Вадатурський, Заслужений працівник сільського господарства, переможець загальноміської програми «Городянин року» у номінації «Підприємництво».

- Я йду в парламент не для того, щоб захищати нашу компанію. Ми за всі ці роки довели, що можемо себе відстояти і без політичного покровительства, а зараз тим більше не потрібуємо нічийого захисту. Я йду в парламент не для лобіювання наших бізнес-інтересів, ми не так будували свій бізнес, щоб користуватися подібними методами. Я йду в парламент не для того, щоб «заробити», для нас це не бізнес-проект, коли на вибори тратять мільйон, а потім у парламенті на різних брудних схемах та із бюджету «виймають» 5-10 мільйонів з того, що повинне піти на розвиток країни. Ми маємо щиру надію, що час «заробляння» на депутатстві минув. А якщо не зовсім минув, то ми допоможемо йому назавжди піти у небуття. Наша спільна задача – зробити так, щоб якомога менше людей з таким мисленням потрапили у парламент.

Зараз йде дуже серйозна, історична і доленосна боротьба. Боротьба між тими, хто хоче зберегти Україну минулого – з корупцією, безправ’ям людей, непрацюючими законами, продажними судами, злиднями і відсутністю перспектив для молоді. І тими, хто ЧИНИВ ОПІР РЕЖИМУ, ЩО ПРОКРАВСЯ, - а зараз на сході країни віддає своє життя на наше спільне цивілізоване майбутнє. Я остаточно прийняв рішення балотуватися у парламент, коли побачив, як знову рвуться до влади ті, хто, по суті, багато років знищував нашу економіку, нашу армію, нашу державу. Це вони створили наскрізь порочну систему, при якій політика стала інструментом в руках нечистоплотних ділків, які були не здатні добитися потрібного результату чесним, легальним, офіційним шляхом. На наш парламент, на наш політикум гидко було дивитись, тому що той, хто розбирається в економіці та має доступ до певної інформації, добре розумів, що там насправді відбувається. Народ сказав: «Досить!». Тому що такий президент, такий уряд – це ганьба для країни.

Тепер Президентом країни стала людина, яка СТВОРИЛА УСПІШНЕ ПІДПРИЄМСТВО, яка знає все, що з цим зв’язано. Він високоосвічена, ГРАМОТНА ЛЮДИНА, для якої інтереси держави понад усе.

Порошенко переміг на виборах у першому турі, це безпрецедентний випадок в історії нашої країни. Люди, проголосувавши за нього, проголосували за свій вибір, за Україну як вільну, незалежну, справедливу державу рівних можливостей, державу європейського зразку. Люди проголосували за своє, за наше майбутнє. І тепер наш обов’язок, мій обов’язок допомогти Президенту приблизити це майбутнє. У такій ситуації, коли проти нашої країни чиниться зовнішня агресія, а по суті, ведеться війна, а зсередини реваншисти рвуться до влади, щоб зберегти, повернути заново феодально-кланове управління державою, - ми не маємо права залишатися осторонь. Нині і верхи хочуть, і низи можуть – Президент намагається реформувати країну зверху, а народ всіляко готовий допомагати йому знизу. Тому так яскраво у нас заявив про себе рух волонтерів і громадськості. Тепер нам усім спільно потрібно прибрати, видавити із влади цей сірий деструктивний прошарок, який свідомо заважає очищенню та розвитку.

Однак зміна країни не відбудеться без нашої участі. Нині в Україні насправді три фронти – перший на сході, за незалежність і територіальну цілісність, другий – за чесну дієздатну і патріотичну владу і третій – за уми і свідомість людей, за їх громадянську позицію.

Нам не можна затягувати реформи ні на місяць, інакше крах. Для цього наступний парламент повинен стати парламентом однодумців, які діють в одному напрямку з Президентом, щоб у цей складний історичний момент врятувати країну, витягнути її з тої прорви, у яку її помістили попередні уряди, і з допомогою назрілих перевтілень дати їй імпульс для подальшого системного розвитку.

Час діяти, вже неможна чекати і на щось сподіватись. Або зараз, або ніколи. Я готовий взяти на себе таку відповідальність. Мене підтримав батько, це наше спільне рішення.

Про те, по якому округу буде балотуватися Андрій Вадатурський, з чого він планує розпочати свою парламентську діяльність – у нашому наступному інтерв’ю.

ІЦ УАК за матеріалами "НІБУЛОН"





Схожі новини
  • Новий формат відносин влади та бізнесу
  • Україна близька до рекорду в затягуванні земельної реформи
  • Мартін Райзер особисто відвідав підприємства компанії "НІБУЛОН"
  • Компанія "НІБУЛОН" набула членства в Американській торгівельній палаті в Україні
  • Унікальність у багатьох вимірах

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.