Аграрний тиждень. Україна
» » ЄС сприяє проведенню навчань майбутніх аудиторів з безпечності харчових продуктів в Україні
» » ЄС сприяє проведенню навчань майбутніх аудиторів з безпечності харчових продуктів в Україні

    ЄС сприяє проведенню навчань майбутніх аудиторів з безпечності харчових продуктів в Україні


    Проект, який фінансується Європейським Союзом, «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» розпочав проведення навчальних заходів для представників Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

    Дворічний навчальний курс пройдуть 500 майбутніх інспекторів із усіх регіонів України. Навчання проходитиме у дев’яти містах: Вінниці, Дніпропетровську, Івано-Франківську, Києві, Львові, Одесі, Полтаві, Сумах та Харкові. Перший навчальний семінар розпочався в Сумах, участь у ньому беруть ветеринари із Сумської та Чернігівської областей.

    Інспектори навчатимуться проведенню аудитів систем НАССР (аналіз небезпечних факторів та контролю у критичних точках) на харчових підприємствах. Відповідно до нещодавно прийнятого Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів» всі виробники харчових продуктів (крім первинного виробництва) повинні впровадити на своїх підприємствах процедури, засновані на принципах НАССР. Принципи НАССР означають ідентифікацію, оцінку та контроль небезпечних факторів, які є визначальними для безпечності харчових продуктів. Державний контроль за впровадженням системи, що основана на принципах НАССР, здійснюватиме Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, яка утвориться в результаті об’єднання Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, Державної санітарно-епідеміологічної служби України та Державної інспекції з питань захисту прав споживачів.

    Тоні Віл, керівник Проекту ЄС повідомив: «інспектори, які успішно пройдуть тестування за результатами навчання, отримають сертифікати аудиторів, які нададуть їм право перевіряти ефективність впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, операторами ринку харчових продуктів».

     

    Довідково:

    Проект «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» є частиною фінансованої Європейським Союзом Програми всеохоплюючої інституційної розбудови (Comprehensive Institution Building Programme – CIB) у сфері безпечності харчових продуктів в Україні із загальним бюджетом у 10 мільйонів євро. Проект розпочав свою діяльність у березні 2014р. і триватиме 33 місяці. Основною метою діяльності даного Проекту є сприяння вдосконаленню системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні за принципом «від лану до столу» шляхом приведення законодавства України, інституційної інфраструктури та системи державного контролю у відповідність до регуляторної та адміністративної політики і практик ЄС.

     





    Схожі новини
  • Змінено національну систему контролю виробництва та обігу харчових продуктів у відповідності із вимогами ЄС
  • Європейський досвід у сфері харчової безпеки
  • В Данії обговорять можливість технічної допомоги ЄС
  • Удосконалене законодавство дозволить українцям харчуватися якісними і безпечними продуктами
  • Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

ЄС сприяє проведенню навчань майбутніх аудиторів з безпечності харчових продуктів в Україні


Проект, який фінансується Європейським Союзом, «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» розпочав проведення навчальних заходів для представників Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

Дворічний навчальний курс пройдуть 500 майбутніх інспекторів із усіх регіонів України. Навчання проходитиме у дев’яти містах: Вінниці, Дніпропетровську, Івано-Франківську, Києві, Львові, Одесі, Полтаві, Сумах та Харкові. Перший навчальний семінар розпочався в Сумах, участь у ньому беруть ветеринари із Сумської та Чернігівської областей.

Інспектори навчатимуться проведенню аудитів систем НАССР (аналіз небезпечних факторів та контролю у критичних точках) на харчових підприємствах. Відповідно до нещодавно прийнятого Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів» всі виробники харчових продуктів (крім первинного виробництва) повинні впровадити на своїх підприємствах процедури, засновані на принципах НАССР. Принципи НАССР означають ідентифікацію, оцінку та контроль небезпечних факторів, які є визначальними для безпечності харчових продуктів. Державний контроль за впровадженням системи, що основана на принципах НАССР, здійснюватиме Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, яка утвориться в результаті об’єднання Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, Державної санітарно-епідеміологічної служби України та Державної інспекції з питань захисту прав споживачів.

Тоні Віл, керівник Проекту ЄС повідомив: «інспектори, які успішно пройдуть тестування за результатами навчання, отримають сертифікати аудиторів, які нададуть їм право перевіряти ефективність впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, операторами ринку харчових продуктів».

 

Довідково:

Проект «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» є частиною фінансованої Європейським Союзом Програми всеохоплюючої інституційної розбудови (Comprehensive Institution Building Programme – CIB) у сфері безпечності харчових продуктів в Україні із загальним бюджетом у 10 мільйонів євро. Проект розпочав свою діяльність у березні 2014р. і триватиме 33 місяці. Основною метою діяльності даного Проекту є сприяння вдосконаленню системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні за принципом «від лану до столу» шляхом приведення законодавства України, інституційної інфраструктури та системи державного контролю у відповідність до регуляторної та адміністративної політики і практик ЄС.

 





Схожі новини
  • Змінено національну систему контролю виробництва та обігу харчових продуктів у відповідності із вимогами ЄС
  • Європейський досвід у сфері харчової безпеки
  • В Данії обговорять можливість технічної допомоги ЄС
  • Удосконалене законодавство дозволить українцям харчуватися якісними і безпечними продуктами
  • Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.