Аграрний тиждень. Україна
» » Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції
» » Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції

    Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції


    Забезпечення безпечності та якості харчової продукції вимагає поширення впровадження систем контролю якості, зокрема HACCP, на підприємствах харчової промисловості. Це, своєю чергою, забезпечить конкурентоспроможність вітчизняної продукції не лише на внутрішньому ринку, а й на ринках ЄС та СНД.

    Боротьба за безпеку та якість харчової продукції йде в усьому світі. В тому числі й основні торговельні партнери України – країни СНД та країни Європи − ставлять обов’язкову умову роботи і організації системи HACCP та слідкують за переміщенням готової продукції.
    Міністерство аграрної політики та продовольства України сьогодні здійснює системну роботу із забезпечення якості та безпечності харчових продуктів. Зокрема, Міністерство має намір використати наявні в Україні наукові установи, зокрема, ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод», який має стати головною організацією із впровадження та сертифікації систем управління якістю, систем екологічного керування, систем управління безпечністю та гігієною праці, систем управління безпечністю харчових продуктів у сфері сільського господарства та продовольства.
    Вивчається також можливість налагодження співпраці із провідними світовими компаніями, що мають багаторічний досвід надання технічних послуг і сертифікації продукції та систем менеджменту.
    Важливо нагадати, що впровадження Системи аналізу небезпечних чинників та критичних точок контролю (НАССР) та інших систем забезпечує конкурентоспроможність підприємства-виробника харчової продукції та допомагає підприємцям зробити їхній бізнес більш успішним. Це підвищує ефективність харчового виробництва та економить витрати. НАССР також називають вхідним квитком на міжнародні ринки, працювати на яких престижно та вигідно. Крім того, впровадження НАССР сприяє залученню інвестицій та зростанню вартості підприємств. Вже зараз чимало українських підприємств, що відповідають вимогам системи HACCP, присутні на ринках країн ЄС та СНД.
    На сьогодні НАССР або аналогічні їй системи забезпечення безпеки під час виробництва харчових продуктів запроваджено на 709 підприємствах, у стадії впровадження − 54, та розробки − 138.





    Схожі новини
  • Виробники мають забезпечити українців якісними продуктами харчування
  • На більшості потужних вітчизняних підприємств діють системи управління безпечністю продукції
  • Протягом трьох років на підприємствах харчової промисловості буде завершено встановлення систем контролю якості продукції
  • Близько 95% харчової продукції у магазинах − від українського виробника
  • Мінекономрозвитку ініціює реалізацію в Україні держпрограми управління якістю

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції


Забезпечення безпечності та якості харчової продукції вимагає поширення впровадження систем контролю якості, зокрема HACCP, на підприємствах харчової промисловості. Це, своєю чергою, забезпечить конкурентоспроможність вітчизняної продукції не лише на внутрішньому ринку, а й на ринках ЄС та СНД.

Боротьба за безпеку та якість харчової продукції йде в усьому світі. В тому числі й основні торговельні партнери України – країни СНД та країни Європи − ставлять обов’язкову умову роботи і організації системи HACCP та слідкують за переміщенням готової продукції.
Міністерство аграрної політики та продовольства України сьогодні здійснює системну роботу із забезпечення якості та безпечності харчових продуктів. Зокрема, Міністерство має намір використати наявні в Україні наукові установи, зокрема, ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод», який має стати головною організацією із впровадження та сертифікації систем управління якістю, систем екологічного керування, систем управління безпечністю та гігієною праці, систем управління безпечністю харчових продуктів у сфері сільського господарства та продовольства.
Вивчається також можливість налагодження співпраці із провідними світовими компаніями, що мають багаторічний досвід надання технічних послуг і сертифікації продукції та систем менеджменту.
Важливо нагадати, що впровадження Системи аналізу небезпечних чинників та критичних точок контролю (НАССР) та інших систем забезпечує конкурентоспроможність підприємства-виробника харчової продукції та допомагає підприємцям зробити їхній бізнес більш успішним. Це підвищує ефективність харчового виробництва та економить витрати. НАССР також називають вхідним квитком на міжнародні ринки, працювати на яких престижно та вигідно. Крім того, впровадження НАССР сприяє залученню інвестицій та зростанню вартості підприємств. Вже зараз чимало українських підприємств, що відповідають вимогам системи HACCP, присутні на ринках країн ЄС та СНД.
На сьогодні НАССР або аналогічні їй системи забезпечення безпеки під час виробництва харчових продуктів запроваджено на 709 підприємствах, у стадії впровадження − 54, та розробки − 138.





Схожі новини
  • Виробники мають забезпечити українців якісними продуктами харчування
  • На більшості потужних вітчизняних підприємств діють системи управління безпечністю продукції
  • Протягом трьох років на підприємствах харчової промисловості буде завершено встановлення систем контролю якості продукції
  • Близько 95% харчової продукції у магазинах − від українського виробника
  • Мінекономрозвитку ініціює реалізацію в Україні держпрограми управління якістю

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.