Аграрний тиждень. Україна
» » Заходи задля розвитку галузі насінництва
» » Заходи задля розвитку галузі насінництва

Заходи задля розвитку галузі насінництва


Мінагрополітики вживає заходи щодо міжнародного співробітництва задля розвитку галузі насінництва, ефективної реалізації високого потенціалу вітчизняних сортів та гібридів і перспективи поширення українського насіння на теренах ближнього та дальнього зарубіжжя.

Зокрема, з метою залучення іноземних інвестицій для розширення інфраструктури насінництва, протягом року в Мінагрополітики проведено ряд робочих зустрічей з представниками міжнародних компаній “DuPont Pioneer”, “Syngenta”, “Monsanto”. За результатами домовленостей наразі вирішується питання щодо будівництва насіннєвого заводу.

Крім того, вивчається питання розширення участі у насіннєвих схемах Організації економічного співробітництва та розвитку. Впровадження в Україні сортової сертифікації насіння за схемами ОЕСР, які розповсюджуються на всі держави-члени цієї організації та видання єдиних сортових документів на насіння, дозволяє нашій країні повноправно брати участь у міжнародній торгівлі насінням, використовуючи етикетки ОЕСР. Також це підвищить сортову чистоту вітчизняного насіннєвого матеріалу та забезпечить зростання урожайності основних сільськогосподарських рослин в межах 30 відсотків.





Схожі новини
  • Визначено порядок ввезення до України насіння та садивного матеріалу
  • Держсільгоспінспекція проводить інспектування насінницьких посівів
  • Україні дозволили продавати насіння в 70 країн світу
  • Ми стали 58-ми, приєднавшись до Схем сортової сертифікації та контролю за рухом насіння в Міжнародній торгівлі ОЕСР
  • Перспективи українського насінництва у світовому просторі

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.