Співробітники ветеринарної міліції столиці напередодні новорічних
свят здійснюють профілактичні рейди, спрямовані на дотримання
продовольчої безпеки. Для цього, у складі мобільних груп, правоохоронці
спільно з фахівцями Держветфітослужби контролюють підприємства різних
форм власності: магазини, ринки, м`ясо-, рибопереробні цехи, складські
приміщення.
Так, у м. Яремча виявлено два заклади громадського харчування,
що функціонували без відповідних дозвільних документів, зокрема, від
санепідемстанції.
Підприємці, з метою уникнення зайвих витрат, ухиляються
від процедур отримання дозвільних документів. При цьому, що є
найголовніше, «забувають» про перевірку якості та безпеки продуктів
харчування, які виготовляють і реалізують громадянам.
Працівники ветеринарної міліції спільно із оперативниками
підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю, в
межах компетенції, притягують до адміністративної відповідальності
правопорушників.
Довідково: За перше півріччя 2014 року спеціалістами ветеринарної
медицини при здійсненні державного ветеринарно-санітарного контролю та
нагляду за безпечністю продуктів тваринного походження, що виробляються
та реалізуються в Україні, було проведено понад 268 млн експертиз. При
цьому до реалізації не допущено 3001,9 т небезпечної сировини та готових
харчових продуктів.
Прес-служба Мінагрополітики