Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні занепадає сільське господарство
» » В Україні занепадає сільське господарство

В Україні занепадає сільське господарство


В Україні скорочується поголів'я сільськогосподарських тварин, а саме — корів та свиней. Також негативну динаміку демонструє птахівництво.

Торік кількість великої рогатої худоби зменшилась на 3%  до 4 млн 600 тисяч голів. Занепадає і свинарство. До травня минулого року свинарство демонструвало поступове зростання, але потім кількість свиней скоротилася до 8 млн голів. Таке падіння селяни пояснюють збільшенням собівартості виробництва.

Адже через девальвацію гривні суттєво подорожчали паливо, корми та ветеринарні препарати. При цьому закупівельна вартість сировини не змінилась. Не вигідно стало тримати також корів.

Негативну динаміку демонструє навіть птахівництво, яке останніми роками розвивалось мало не шаленими темпами. Приміром, на початку 2014-го аграрії тримали до 219 млн голів птиці, а станом на 1-ше грудня поголів'я скоротилося майже на 2%.

 





Схожі новини
  • На Прикарпатті цьогоріч побільшало корів, овець та птиці
  • Чисельність поголів'я крупної рогатої худоби в Харківській області збільшилась на 3,8%
  • Поголів'я великої рогатої худоби в Україні у 1-му кварталі зросло на 3,4%
  • Поголів'я ВРХ в Україні в січні 2013 р. збільшилося на 4,5% - до 4,709 млн голів
  • Поголів'я ВРХ в Україні за 9 міс. 2012 р. збільшилося на 1% - до 5,04 млн голів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.