Аграрний тиждень. Україна
» » Фермери збирають до 80 тонн яблук з одного га садів
» » Фермери збирають до 80 тонн яблук з одного га садів

Фермери збирають до 80 тонн яблук з одного га садів


В цьому році очікуємо 53-58 млн. тонн урожаю. Перш за все, обсяги урожаю залежатимуть від погодних умов та обсягу внесених аграріями міндобрив. За будь-яких умов продовольчу безпеку нашої держави буде забезпечено. Україна здатна прогодувати не тільки себе, а ще до 100 млн людей. Про це повідомив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський в ефірі радіостанції «Голос столиці».
«Прагнемо експортувати більше продукції з доданою вартістю. Наразі українські аграрії максимально сконцентровані на кукурудзі, це основна культура. Арабські країни – наші традиційні імпортери більше орієнтуються на ячмінь та пшеницю, а Китай на кукурудзу. Готові збільшувати експорт сухого молока», - повідомив Ярослав Краснопольський.
Він оцінив втрати України після анексії Криму « Держава втратила майже 80 % рисового виробництва, а також значну частину виноградників. Інші культури у нас є в достатньому обсязі. Наприклад, у Західній Україні фермери серйозно просувають галузь садівництва, зокрема на польському досвіді. Деякі господарства уже отримують непогані урожаї – до 80 тонн з одного гектару садів», - наголосив Перший заступник Міністра.

//minagro.gov.ua





Схожі новини
  • Міністерство послідовне та відкрите в діалозі з інвесторами, — Ярослав Краснопольський
  • Цьогорічний врожай може перевищити минулорічний, - Ярослав Краснопольський
  • Ярослав Краснопольський: Запасів продовольства в Україні достатньо, ситуація контролюється
  • Подолання корупції допоможе залучили в аграрну галузь мільярдні інвестиції, — Ярослав Краснопольський
  • Микола Присяжнюк: державну компенсацію за висаджені сади і виноградники зможуть отримати і одноосібники

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.