У січні-червні 2015-го в Україні вироблено 116 тис. т м’яса свинини (без урахування замороженого). Це на 3,8% більше, ніж за аналогічний період 2014 року.
Про це повідомляє Державна служба статистики, передає Агравері.
В червні вироблено 20,3 тис. т свинини, що на 2,3% більше травня 2015-го та на 6,3% — червня минулого року.
Замороженого м’яса свиней відвантажено 9,7 тис. т. Це на 64,9% більше І півріччя 2014-го. В червні вироблено 1,2 тис. т замороженої свинини. Цей результат на 23,3% гірший травня поточного року, однак на 0,2% кращий червня 2014-го.
Виробництво свіжого та охолодженого м’яса ВРХ скоротилося в першому півріччі 2015 на 7,1%, до 24,1 тис. т. У червні вироблено 4,5 тис. т. Це на 1,9% менше травня 2015 і на 3% менше червня 2014.
Замороженого м’яса ВРХ вироблено 5,4 тис. т (-31,3% за відповідний період минулого року). В червні вироблено 1 тис. т, що гірше показника травня 2015-го на 13,6% та червня 2014-го — на 31,1%.
Курятини та м’яса інших птиць вироблено за січень-червень цього року — 347 тис. т. Це на 2,7% менше, ніж за аналогічний період 2014-го. В червні відвантажено 59,3 тис. т пташатини (+3,4% до попереднього місяця і +5,5% до червня минулого року).
Замороженого м’яса птиць вироблено 81,5 тис. т. (-2,8% до І півріччя 2014). В червні відвантажено 14,5 тис. т, на 12,8% більше травня 2015-го та на 39,7% — червня 2014-го.
Випуск ковбасних виробів скоротилося на 14,2%, до 113 тис. т. Негативний тренд фіксувався і в червні — переробники відвантажили 19,3 тис. т ковбасних виробів, що на 1,8% менше, ніж у травні. Падіння порівняно з червнем минулого року — 17,3%.