За вісім місяців 2015 року Україна реалізувала на зовнішні ринки 126 тис. т м’яса, що на 18% перевищує аналогічні показники попереднього року. Найбільшу частку у структурі, 84% - зайняло м’ясо птиці. Його експорт залишився практично на рівні минулого року і склав 105 тис. т. Обсяг реалізації яловичини за кордон зріс на 40% до 18 тис. т. Свинини в цьому році було експортовано 19,5 тис. т., що в понад 5 разів перевищує показники аналогічного періоду 2014 року.
Через спалахи АЧС в Україні динаміка експорту свинини знизилася, так, у серпні поставки за кордон склали лише 0,92 тис. т, тоді як попередні місячні обсяги були на рівні 3,5-3,9 тис. т.
Асоціація
Український клуб аграрного бізнесу