В Україні на початку жовтня середня вартість часнику коливається в межах 50-55 грн/кг, а це більше, ніж у три рази перевищує ціновий показник аналогічного періоду минулого року, який становив 16-17 грн/кг.
На думку експертів, цю ситуацію спричинило декілька чинників: скорочення посівних площ на 6% у порівнянні з 2014 роком, тривала посуха, яка знизила якість продукції та ускладнила зберігання, а також домінування імпортного часнику у роздрібній торгівлі. Останнє відбулось через те, що від загальних обсягів часнику на ринку лише 2% вироблено промисловими підприємцями. Відповідно, значну частку в роздрібній торгівлі займає імпортна продукція, яка через девальвацію гривні подорожчала.
//www.agro-business.com.ua/agrobusiness/events/3906-chasnyk-podorozhchav-vtrychi.html