Аграрний тиждень. Україна
» » Україна співпрацюватиме з В’єтнамом
» » Україна співпрацюватиме з В’єтнамом

Україна співпрацюватиме з В’єтнамом


"Співпраця в аграрному секторі між Україною та В’єтнамом з точки зору перспектив та можливостей для торгівлі та галузевої взаємодії має значний потенціал", - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко у рамках зустрічі із Послом Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні Нгуен Мінь Чи.
Сторони обговорили дійсний стан співпраці між країнами та перспективи її розширення.
За 8 місяців 2015 року товарообіг сільськогосподарської продукції між Україною та В’єтнамом склав 41.6 млн доларів США, із них експорт - 14.1 млн доларів США, імпорт - 27.5 млн доларів США.
"Показники двосторонньої торгівлі продукцією АПК не в повній мірі відповідають можливостям обох країн. Ми бачимо необхідність диверсифікації товарної номенклатури товарообігу між Україною та В’єтнамом. України готова збільшити постачання продукції сільського господарства та харчової промисловості на в’єтнамський ринок", - наголосив Міністр Олексій Павленко.
Наразі українська сторона готує необхідні документи для дозволу на постійний експорт сільськогосподарської та харчової продукції до В’єтнаму відповідно до нового циркуляру Міністерства сільського господарства і аграрного розвитку Соціалістичної Республіки В’єтнам від 16.03.2015 року.
Прес-служба Мінагрополітики
//minagro.gov.ua/uk/node/18807





Схожі новини
  • Олексій Павленко: Україна та Іран мають серйозні перспективи співпраці у агросекторі
  • Найближчим часом буде підготовлено дворічний план співпраці з Литвою
  • Україна в 9 раз наростила експорт сільгосппродукції на бенгальський ринок
  • Україна експортувала до Лівану сільськогосподарської продукції на 132 мільйони доларів
  • Республіка Корея збільшить інвестування у сільське господарство України

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.