Аграрний тиждень. Україна
» » Парламент врегулював питання відумерлої спадщини
» » Парламент врегулював питання відумерлої спадщини

Парламент врегулював питання відумерлої спадщини


Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо правової долі земельних ділянок, власники яких померли".За відповідний законопроект №3006 проголосувало 213 народних депутатів. Цим документом пропонується надати право на отримання у комунальну власність нерухомого майна, що перебуває у складі відумерлої спадщини, територіальній громаді за місцем розташування такого майна.
Також пропонується встановити правило, за яким у разі смерті орендодавця до спливу строку дії договору оренди, такий договір вважається продовженим до державної реєстрації права власності спадкоємця на таку земельну ділянку. Крім того, планується встановити обов'язковість оприлюднення в мережі Інтернет відомостей про судові справи, порушені за заявами про визнання спадщини відумерлою.
//agroconf.org/content/parlament-vregulyuvav-pitannya-vidumerloyi-spadshchini





Схожі новини
  • Нардепи спростили процедуру створення фермерств
  • Аграрний комітет ВР підтримав законопроект щодо відумерлої спадщини
  • Рада має намір ввести земельні аукціони
  • ВР пропонує уточнити порядок затвердження розміру викупної ціни земельної ділянки
  • Депутати хочуть розділити землю на державну і комунальну

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.