Аграрний тиждень. Україна
» » Рада має намір ввести земельні аукціони
» » Рада має намір ввести земельні аукціони

Рада має намір ввести земельні аукціони





Верховна Рада України (ВР) прийняла в першому читанні за основу депутатський законопроект № 10231-3 про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо порядку проведення земельних торгів у формі аукціону). "За" відповідний законопроект проголосували 253 народних депутата з мінімально необхідних 226.

Законопроектом планується встановити, що земельні торги проводяться у формі аукціону, за результатами проведення якого укладається договір купівлі-продажу, оренди земельної ділянки з учасником земельних торгів, який запропонував найвищу ціну за земельну ділянку товари, або вищу плату за користування нею, зафіксовану в ході проведення земельних торгів.Законопроектом також передбачається, що продаж земельних ділянок державної або комунальної власності або прав на них повинна здійснюватися виключно на земельних торгах крім випадків.

Крім того, продаж земельних ділянок приватної власності або прав на них на земельних торгах може регулюватися положеннями чинного Земельного кодексу, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до законопроекту, укладено договір купівлі-продажу земельної ділянки нотаріально засвідчувати, а право на земельну ділянку, придбане за результатами проведення аукціону, підлягає державній реєстрації в порядку, визначеному закон.





Схожі новини
  • Від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення до бюджетів надійшло 131,5 млн. грн.
  • Земельні торги проводяться у чітко окреслених правових рамках без всіляких обмежень та застережень
  • До бюджетів надійшло 79,5 млн гривень від продажу земельних ділянок державної та комунальної власності
  • У ВР запропонували новий механізм продовження мораторію на продаж земель
  • В Україні продано земельних ділянок на 14,22 млрд. грн.

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.