Аграрний тиждень. Україна
» » Продавці м’яса у Житомирі проводять страйк
» » Продавці м’яса у Житомирі проводять страйк

Продавці м’яса у Житомирі проводять страйк


У Житомирі на головному ринку міста вже третій день страйкують продавці м'яса.

Як передає кореспондент УНІАН, такий страйк пов'язаний з протестом проти наказу Держкомітету ветеринарної медицини, після якого Мін’юст затвердив нові інструкції до подвійного контролю м'ясної продукції.

Тушу тварини належить, згідно з новими правилами, перевіряти двічі - на ринку і відразу ж після забою тварини на місці.

Як повідомили УНІАН страйкувальники-працівники м'ясного павільйону, додаткова перевірка м'яса вимагає додаткових часових витрат, а це негативно позначається на якості м'яса, яке продається.

Коментуючи це положення, заступник голови Житомирської облдержадміністрації Микола ДЕЙСАН зазначив, що за дорученням губернатора області Сергія РИЖУКА влада регіону в цей момент детально вивчає ситуацію із забоєм худоби і продажем м'яса. "Якщо виявиться, що нові правила об'єктивно заважають роботі тих, хто торгує м'ясом, можливо, керівництво облдержадміністрації виступить з ініціативою відміни таких нововведень, поки ж ми детально вивчаємо правила забою і торгівлі, а також умови, за яких м’ясоторгівці перевіряють свою продукцію", - сказав М. ДЕЙСАН.

УНИАН





Схожі новини
  • На Волині 20 мобільних груп перевіряють продукцію, щоб запобігти поширенню ящуру
  • Україна розраховує отримати дозвіл на експорт пшениці і кукурудзи до США вже цього року
  • На Житомирщині посіяно майже 45% ранньої групи зернових культур
  • Слідкувати за забоєм, переміщенням та утилізацією тварин можна буде в режимі онлайн
  • У селі Вознесенка Запорізької області знято оголошений через сибірку карантин

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.