Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Переробка сої зросте на 30%
АТУ»Новини»Переробка сої зросте на 30%

Переробка сої зросте на 30%

09 березень, Розділ Новини, переглядів 2 794

Переробка сої в Україні в 2015/16 МР зросте на 30,4%, до 1,5 млн т в порівнянні з минулим сезоном, експорт знизиться на 13%, до 2,1 млн т.
Про це свідчать прогнози ДП Держзовнішінформ.
Через низькі експортних цін на цю культуру, як відображення низьких світових цін на сировинних ринках, також знизиться і вартість експорту в поточному році. Разом з тим, останні кілька років потужності по переробці сої всередині країни зростають, і збільшується виробництво соєвого масла і шроту.
Як уточнюють в «Держзовнішінформі», зараз українську соєву олію купує Китай, ЄС, Єгипет, Індія, шрот — країни ЄС, Азії. Основними споживачами українських соєвих бобів є країни ЄС, Азії, Північної Африки і СНД. У 2015 році найбільшими країнами-імпортерами стали Туреччина, Іран, Італія, Єгипет.
//agravery.com/uk/posts/show/pererobka-soi-v-ukraini-zroste-na-30





Схожі новини
  • Сою хочуть "обкласти". А даремно! – УАК
  • У 2012 році експорт вітчизняної соняшникової олії зріс на 33%
  • Які країни стали ключовими партнерами України
  • Україна – один з лідерів світових експортерів сої
  • Пакистан та Туреччина – найбільші покупці українського нуту

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.