Аграрний тиждень. Україна
» » виробництво шоколаду скоротилось
» » виробництво шоколаду скоротилось

    виробництво шоколаду скоротилось


    За даними Державної служби статистики України за перші чотири місяці 2016 року виробництво шоколаду та шоколадних цукерок скоротилось на 9% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

    Причиною такого скорочення є перегляд споживчого кошика населенням внаслідок суттєвого подорожчання даного виду продукції.

    За січень-квітень поточного року було вироблено 83,5 тис. т шоколаду і шоколадних цукерок, що на 8,7 тис. т менше ніж минулого року. Тобто минулого року на кожного українця було вироблено 2,16 кг шоколаду і шоколадних цукерок, у 2016 році – 1,95 кг.

    Протягом цього року відбувалося скорочення експорту шоколаду та інших готових харчових продуктів з вмістом какао на 19% - з 42,4 млн. дол. США у січні-квітні 2015 до 34,3 млн. дол. США у 2016 році. Так, обсяг реалізації даної продукції закордон склав 15,7 тис. т. ТОП-3 країнами, куди експортували український шоколад цього року стали: Казахстан з часткою 14,3%, Грузія - 9,4% та Молдова – 7,7%.

    У той же час відбувається скорочення імпорту шоколаду і продуктів з нього. За січень-квітень Україною було імпортовано 4,2 тис. т шоколаду, що на 26% менше, ніж за аналогічний період минулого року. У грошовому виразі імпорт шоколаду скоротився на 13% і склав 19,9 тис. дол. США.

    Більше половини шоколаду цього року завезли з Польщі, Німеччини та Нідерландів. Сумарно ці три країни поставили 65,7% шоколаду та продукції з нього на територію України.

    Загалом за січень-квітень 2016 року загальне споживання (обсяги виробництва, експорту та імпорту) шоколаду і шоколадних цукерок скоротилось на 9%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

    За матеріалами УКАБ
    //agronews.ua/node/66269





    Схожі новини
  • Виробництво шоколаду в березні скоротилося
  • В Україні виробництво шоколаду за 4 місяці зросло на 4,9%, кондвиробів - скоротилося на 6,6%
  • Виробництво кондитерських виробів в Україні у 1-му кварталі скоротилося на 10,2%
  • Виробництво кондитерських виробів в Україні у 1-му кварталі скоротилося на 10,2%
  • Україна скоротила імпорт шоколаду

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

виробництво шоколаду скоротилось


За даними Державної служби статистики України за перші чотири місяці 2016 року виробництво шоколаду та шоколадних цукерок скоротилось на 9% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Причиною такого скорочення є перегляд споживчого кошика населенням внаслідок суттєвого подорожчання даного виду продукції.

За січень-квітень поточного року було вироблено 83,5 тис. т шоколаду і шоколадних цукерок, що на 8,7 тис. т менше ніж минулого року. Тобто минулого року на кожного українця було вироблено 2,16 кг шоколаду і шоколадних цукерок, у 2016 році – 1,95 кг.

Протягом цього року відбувалося скорочення експорту шоколаду та інших готових харчових продуктів з вмістом какао на 19% - з 42,4 млн. дол. США у січні-квітні 2015 до 34,3 млн. дол. США у 2016 році. Так, обсяг реалізації даної продукції закордон склав 15,7 тис. т. ТОП-3 країнами, куди експортували український шоколад цього року стали: Казахстан з часткою 14,3%, Грузія - 9,4% та Молдова – 7,7%.

У той же час відбувається скорочення імпорту шоколаду і продуктів з нього. За січень-квітень Україною було імпортовано 4,2 тис. т шоколаду, що на 26% менше, ніж за аналогічний період минулого року. У грошовому виразі імпорт шоколаду скоротився на 13% і склав 19,9 тис. дол. США.

Більше половини шоколаду цього року завезли з Польщі, Німеччини та Нідерландів. Сумарно ці три країни поставили 65,7% шоколаду та продукції з нього на територію України.

Загалом за січень-квітень 2016 року загальне споживання (обсяги виробництва, експорту та імпорту) шоколаду і шоколадних цукерок скоротилось на 9%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

За матеріалами УКАБ
//agronews.ua/node/66269





Схожі новини
  • Виробництво шоколаду в березні скоротилося
  • В Україні виробництво шоколаду за 4 місяці зросло на 4,9%, кондвиробів - скоротилося на 6,6%
  • Виробництво кондитерських виробів в Україні у 1-му кварталі скоротилося на 10,2%
  • Виробництво кондитерських виробів в Україні у 1-му кварталі скоротилося на 10,2%
  • Україна скоротила імпорт шоколаду

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.