Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»виробництво шоколаду скоротилось
АТУ»Новини»виробництво шоколаду скоротилось

    виробництво шоколаду скоротилось


    За даними Державної служби статистики України за перші чотири місяці 2016 року виробництво шоколаду та шоколадних цукерок скоротилось на 9% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

    Причиною такого скорочення є перегляд споживчого кошика населенням внаслідок суттєвого подорожчання даного виду продукції.

    За січень-квітень поточного року було вироблено 83,5 тис. т шоколаду і шоколадних цукерок, що на 8,7 тис. т менше ніж минулого року. Тобто минулого року на кожного українця було вироблено 2,16 кг шоколаду і шоколадних цукерок, у 2016 році – 1,95 кг.

    Протягом цього року відбувалося скорочення експорту шоколаду та інших готових харчових продуктів з вмістом какао на 19% - з 42,4 млн. дол. США у січні-квітні 2015 до 34,3 млн. дол. США у 2016 році. Так, обсяг реалізації даної продукції закордон склав 15,7 тис. т. ТОП-3 країнами, куди експортували український шоколад цього року стали: Казахстан з часткою 14,3%, Грузія - 9,4% та Молдова – 7,7%.

    У той же час відбувається скорочення імпорту шоколаду і продуктів з нього. За січень-квітень Україною було імпортовано 4,2 тис. т шоколаду, що на 26% менше, ніж за аналогічний період минулого року. У грошовому виразі імпорт шоколаду скоротився на 13% і склав 19,9 тис. дол. США.

    Більше половини шоколаду цього року завезли з Польщі, Німеччини та Нідерландів. Сумарно ці три країни поставили 65,7% шоколаду та продукції з нього на територію України.

    Загалом за січень-квітень 2016 року загальне споживання (обсяги виробництва, експорту та імпорту) шоколаду і шоколадних цукерок скоротилось на 9%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

    За матеріалами УКАБ
    //agronews.ua/node/66269





    Схожі новини
  • В Україні виробництво шоколаду за 4 місяці зросло на 4,9%, кондвиробів - скоротилося на 6,6%
  • Виробництво шоколаду в березні скоротилося
  • Україна скоротила імпорт шоколаду
  • Виробництво кондитерських виробів в Україні у 1-му кварталі скоротилося на 10,2%
  • Виробництво кондитерських виробів в Україні у 1-му кварталі скоротилося на 10,2%

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

виробництво шоколаду скоротилось

31 травень, Розділ Новини, переглядів 3 856

За даними Державної служби статистики України за перші чотири місяці 2016 року виробництво шоколаду та шоколадних цукерок скоротилось на 9% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Причиною такого скорочення є перегляд споживчого кошика населенням внаслідок суттєвого подорожчання даного виду продукції.

За січень-квітень поточного року було вироблено 83,5 тис. т шоколаду і шоколадних цукерок, що на 8,7 тис. т менше ніж минулого року. Тобто минулого року на кожного українця було вироблено 2,16 кг шоколаду і шоколадних цукерок, у 2016 році – 1,95 кг.

Протягом цього року відбувалося скорочення експорту шоколаду та інших готових харчових продуктів з вмістом какао на 19% - з 42,4 млн. дол. США у січні-квітні 2015 до 34,3 млн. дол. США у 2016 році. Так, обсяг реалізації даної продукції закордон склав 15,7 тис. т. ТОП-3 країнами, куди експортували український шоколад цього року стали: Казахстан з часткою 14,3%, Грузія - 9,4% та Молдова – 7,7%.

У той же час відбувається скорочення імпорту шоколаду і продуктів з нього. За січень-квітень Україною було імпортовано 4,2 тис. т шоколаду, що на 26% менше, ніж за аналогічний період минулого року. У грошовому виразі імпорт шоколаду скоротився на 13% і склав 19,9 тис. дол. США.

Більше половини шоколаду цього року завезли з Польщі, Німеччини та Нідерландів. Сумарно ці три країни поставили 65,7% шоколаду та продукції з нього на територію України.

Загалом за січень-квітень 2016 року загальне споживання (обсяги виробництва, експорту та імпорту) шоколаду і шоколадних цукерок скоротилось на 9%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

За матеріалами УКАБ
//agronews.ua/node/66269





Схожі новини
  • В Україні виробництво шоколаду за 4 місяці зросло на 4,9%, кондвиробів - скоротилося на 6,6%
  • Виробництво шоколаду в березні скоротилося
  • Україна скоротила імпорт шоколаду
  • Виробництво кондитерських виробів в Україні у 1-му кварталі скоротилося на 10,2%
  • Виробництво кондитерських виробів в Україні у 1-му кварталі скоротилося на 10,2%

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.