Міністерство аграрної політики і продовольства Наказом №157 затвердило вимоги до продуктів з какао і шоколаду.
Про це повідомляє прес-служба відомства, інформує Proagro.
«Наказ є результатом спільної роботи з представниками громадських організацій із захисту прав споживачів, галузевих об'єднань, бізнес-асоціацій, відповідним технічним комітетом зі стандартизації, профільною асоціацією. Документ заповнить пробіл у вітчизняному регулюванні, гармонізує законодавство України до законодавства ЄС та уніфікує класифікацію кондитерських виробів», — зазначила заступник міністра агрополітики Владислава Рутицька.
Так, згідно з наказом, змінилися вимоги до фізико-хімічних властивостей сировини, зокрема масова частка неомильних речовин істотно знижена — з 0,7% до 0,5% і 0,35% (для пресованого масла) — це найважливіший для жирової продукції показник, який впливає на смакові якості.
Також впроваджуються додаткові вимоги до маркування за основними характеристиками шоколаду з чіткою класифікацією відповідно до встановлених вимог до мінімальної кількості какао-продуктів і молокопродуктів (для молочного та білого шоколаду) в ньому, що сприятиме кращій поінформованості споживачів.
Нагадаємо, Мінагрополітики зі Світовим банком працюють над відновленням системи зрошення на Півдні України.
//agravery.com/uk/posts/show/minagropolitiki-zatverdilo-vimogi-do-produktiv-z-kakao-i-sokoladu