Про цікаву новинку йдеться в прес-релізі Федеральної політехнічної школи в Лозанні, а короткий огляд доступний на Gizmodo, передає naked-science.
Мова йде про спеціальний "винзавод на мікрочіпі", який дозволяє виготовити до мілілітра напою на годину, а звичайна процедура спиртового бродіння може зайняти два тижні.
За словами одного з розробників, основна мета нового методу отримання вина криється в наочній демонстрації процесу бродіння.
Дана технологія дозволить початківцям виноробам краще зрозуміти все те, що відбувається при виготовленні напою. Це важливо, адже саме тонкощі бродіння визначають те, наскільки якісним і смачним буде в підсумку вино.
Дослідники відзначають, що простота і компактність пристрою дозволяють з легкістю використовувати його в домашніх умовах.
За словами фахівців, за своїми смаковими якостями отриманий напій все ж буде програвати звичайному.