Аграрний тиждень. Україна
» » У США вчені розробили "безперебійне" джерело вина
» » У США вчені розробили "безперебійне" джерело вина

У США вчені розробили "безперебійне" джерело вина


Про цікаву новинку йдеться в прес-релізі Федеральної політехнічної школи в Лозанні, а короткий огляд доступний на Gizmodo, передає naked-science.

Мова йде про спеціальний "винзавод на мікрочіпі", який дозволяє виготовити до мілілітра напою на годину, а звичайна процедура спиртового бродіння може зайняти два тижні.

За словами одного з розробників, основна мета нового методу отримання вина криється в наочній демонстрації процесу бродіння.

Дана технологія дозволить початківцям виноробам краще зрозуміти все те, що відбувається при виготовленні напою. Це важливо, адже саме тонкощі бродіння визначають те, наскільки якісним і смачним буде в підсумку вино.

Дослідники відзначають, що простота і компактність пристрою дозволяють з легкістю використовувати його в домашніх умовах.

За словами фахівців, за своїми смаковими якостями отриманий напій все ж буде програвати звичайному.





Схожі новини
  • Українські виноградарі та винороби закликають владу вирішити проблеми галузі
  • Грузія розраховує навесні відновити поставки вина і мінеральної води до Росії
  • 120 літрів домашнього вина молдаванин не довіз до Росії
  • Після подорожчання алкоголю ринок вина скоротиться на 30%
  • Китайські вина кращі за французькі?

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.