Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Мінагрополітики збільшить виробництво форелі до 10 тис. тонн на рік
АТУ»Новини»Мінагрополітики збільшить виробництво форелі до 10 тис. тонн на рік

    Мінагрополітики збільшить виробництво форелі до 10 тис. тонн на рік


    Мінагрополітики має намір розвивати форелеводство й збільшити виробництво форелі протягом 5 років (до 2021 року) до 10 тис. тонн на рік.
    Про це згідно з повідомленням відомства пишуть «Українські новини».
    Зокрема міністерство планує розробку програми розвитку форелеводства, мета якої — збільшити виробництво української форелі за 5 років до 10 тис. тонн.

    «За даними Українського аквакультурного співтовариства, сьогодні в Україні виготовляються до 1,5 тис. тонн форелі на рік», — зазначають у Мінагрополітики.

    Відповідно до повідомлення, над локальними й глобальними проблемами форелеводства в Україні, а також над розробкою програми в липні починає роботу спеціально створена робоча група, у яку входять представники Держрибагентства, Інституту рибного господарства НААН, Львівського національного університету ветеринарної медицини й біотехнологій ім. Гжицького й Українського аквакультурного співтовариства, а очолить групу віце-президент співтовариства Олег Божик.

    З його слів, у 2015 році Україна імпортувала 3,6 тис. тонн форелі з Норвегії, Данії, Чилі.

    «Природні умови України, а саме наявність джерел з температурою води близько 10 градусів, яких багато на території Західної України, Черкаської, Чернігівської, Харківської областей дозволяють збільшити виробництво форелі в рази», — вважає експерт.

    Він також зазначає, що у форелі один з найвищих показників рибопродуктивності на одиницю площі порівняно з іншими.

    «Наприклад, з 1 га водної гладі ми одержимо лише 1,5 тис. тонни коропа й 500 тонн форелі», —додав Божик.

    У повідомленні також наводиться приклад Польщі, яка за 25 років збільшила виробництво з 140 тонн до 14 тис. тонн на рік, повністю забезпечуючи потреби внутрішнього ринку.

    Серед проблем, які стримують розвиток напрямку, за даними Мінекономрозвитку визначаються такі: нормування дозвільних документів, залучення інвестицій, недостача фахівців, організація реалізації риби, дорогі корми й інші.

    Перша зустріч робочої групи запланована на 2 серпня в приміщенні Держрибагентства.
    //agravery.com/uk/posts/show/minagropolitiki-planue-zbilsiti-virobnictvo-foreli-do-10-tis-tonn-na-rik





    Схожі новини
  • Чому на Закарпатті зникла форель?
  • В Україні розводитимуть французьку форель
  • Astarta планує збільшити виробництво цукру в 2016 році до 600 тис. тонн
  • Група «Креатив» має намір в 2013 р. збільшити виробництво соєвих продуктів у 2,7 раза
  • Україна збільшила виробництво всієї продукції тваринництва - Держстат

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Мінагрополітики збільшить виробництво форелі до 10 тис. тонн на рік

15 липень, Розділ Новини, переглядів 3 073

Мінагрополітики має намір розвивати форелеводство й збільшити виробництво форелі протягом 5 років (до 2021 року) до 10 тис. тонн на рік.
Про це згідно з повідомленням відомства пишуть «Українські новини».
Зокрема міністерство планує розробку програми розвитку форелеводства, мета якої — збільшити виробництво української форелі за 5 років до 10 тис. тонн.

«За даними Українського аквакультурного співтовариства, сьогодні в Україні виготовляються до 1,5 тис. тонн форелі на рік», — зазначають у Мінагрополітики.

Відповідно до повідомлення, над локальними й глобальними проблемами форелеводства в Україні, а також над розробкою програми в липні починає роботу спеціально створена робоча група, у яку входять представники Держрибагентства, Інституту рибного господарства НААН, Львівського національного університету ветеринарної медицини й біотехнологій ім. Гжицького й Українського аквакультурного співтовариства, а очолить групу віце-президент співтовариства Олег Божик.

З його слів, у 2015 році Україна імпортувала 3,6 тис. тонн форелі з Норвегії, Данії, Чилі.

«Природні умови України, а саме наявність джерел з температурою води близько 10 градусів, яких багато на території Західної України, Черкаської, Чернігівської, Харківської областей дозволяють збільшити виробництво форелі в рази», — вважає експерт.

Він також зазначає, що у форелі один з найвищих показників рибопродуктивності на одиницю площі порівняно з іншими.

«Наприклад, з 1 га водної гладі ми одержимо лише 1,5 тис. тонни коропа й 500 тонн форелі», —додав Божик.

У повідомленні також наводиться приклад Польщі, яка за 25 років збільшила виробництво з 140 тонн до 14 тис. тонн на рік, повністю забезпечуючи потреби внутрішнього ринку.

Серед проблем, які стримують розвиток напрямку, за даними Мінекономрозвитку визначаються такі: нормування дозвільних документів, залучення інвестицій, недостача фахівців, організація реалізації риби, дорогі корми й інші.

Перша зустріч робочої групи запланована на 2 серпня в приміщенні Держрибагентства.
//agravery.com/uk/posts/show/minagropolitiki-planue-zbilsiti-virobnictvo-foreli-do-10-tis-tonn-na-rik





Схожі новини
  • Чому на Закарпатті зникла форель?
  • В Україні розводитимуть французьку форель
  • Astarta планує збільшити виробництво цукру в 2016 році до 600 тис. тонн
  • Група «Креатив» має намір в 2013 р. збільшити виробництво соєвих продуктів у 2,7 раза
  • Україна збільшила виробництво всієї продукції тваринництва - Держстат

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.