Мінагрополітики має намір розвивати форелеводство й збільшити виробництво форелі протягом 5 років (до 2021 року) до 10 тис. тонн на рік.
Про це згідно з повідомленням відомства пишуть «Українські новини».
Зокрема міністерство планує розробку програми розвитку форелеводства, мета якої — збільшити виробництво української форелі за 5 років до 10 тис. тонн.
«За даними Українського аквакультурного співтовариства, сьогодні в Україні виготовляються до 1,5 тис. тонн форелі на рік», — зазначають у Мінагрополітики.
Відповідно до повідомлення, над локальними й глобальними проблемами форелеводства в Україні, а також над розробкою програми в липні починає роботу спеціально створена робоча група, у яку входять представники Держрибагентства, Інституту рибного господарства НААН, Львівського національного університету ветеринарної медицини й біотехнологій ім. Гжицького й Українського аквакультурного співтовариства, а очолить групу віце-президент співтовариства Олег Божик.
З його слів, у 2015 році Україна імпортувала 3,6 тис. тонн форелі з Норвегії, Данії, Чилі.
«Природні умови України, а саме наявність джерел з температурою води близько 10 градусів, яких багато на території Західної України, Черкаської, Чернігівської, Харківської областей дозволяють збільшити виробництво форелі в рази», — вважає експерт.
Він також зазначає, що у форелі один з найвищих показників рибопродуктивності на одиницю площі порівняно з іншими.