Аграрний тиждень. Україна
» » Мінагрополітики збільшить виробництво форелі до 10 тис. тонн на рік
» » Мінагрополітики збільшить виробництво форелі до 10 тис. тонн на рік

    Мінагрополітики збільшить виробництво форелі до 10 тис. тонн на рік


    Мінагрополітики має намір розвивати форелеводство й збільшити виробництво форелі протягом 5 років (до 2021 року) до 10 тис. тонн на рік.
    Про це згідно з повідомленням відомства пишуть «Українські новини».
    Зокрема міністерство планує розробку програми розвитку форелеводства, мета якої — збільшити виробництво української форелі за 5 років до 10 тис. тонн.

    «За даними Українського аквакультурного співтовариства, сьогодні в Україні виготовляються до 1,5 тис. тонн форелі на рік», — зазначають у Мінагрополітики.

    Відповідно до повідомлення, над локальними й глобальними проблемами форелеводства в Україні, а також над розробкою програми в липні починає роботу спеціально створена робоча група, у яку входять представники Держрибагентства, Інституту рибного господарства НААН, Львівського національного університету ветеринарної медицини й біотехнологій ім. Гжицького й Українського аквакультурного співтовариства, а очолить групу віце-президент співтовариства Олег Божик.

    З його слів, у 2015 році Україна імпортувала 3,6 тис. тонн форелі з Норвегії, Данії, Чилі.

    «Природні умови України, а саме наявність джерел з температурою води близько 10 градусів, яких багато на території Західної України, Черкаської, Чернігівської, Харківської областей дозволяють збільшити виробництво форелі в рази», — вважає експерт.

    Він також зазначає, що у форелі один з найвищих показників рибопродуктивності на одиницю площі порівняно з іншими.

    «Наприклад, з 1 га водної гладі ми одержимо лише 1,5 тис. тонни коропа й 500 тонн форелі», —додав Божик.

    У повідомленні також наводиться приклад Польщі, яка за 25 років збільшила виробництво з 140 тонн до 14 тис. тонн на рік, повністю забезпечуючи потреби внутрішнього ринку.

    Серед проблем, які стримують розвиток напрямку, за даними Мінекономрозвитку визначаються такі: нормування дозвільних документів, залучення інвестицій, недостача фахівців, організація реалізації риби, дорогі корми й інші.

    Перша зустріч робочої групи запланована на 2 серпня в приміщенні Держрибагентства.
    //agravery.com/uk/posts/show/minagropolitiki-planue-zbilsiti-virobnictvo-foreli-do-10-tis-tonn-na-rik





    Схожі новини
  • Чому на Закарпатті зникла форель?
  • Група «Креатив» має намір в 2013 р. збільшити виробництво соєвих продуктів у 2,7 раза
  • Astarta планує збільшити виробництво цукру в 2016 році до 600 тис. тонн
  • Україна збільшила виробництво всієї продукції тваринництва - Держстат
  • В Україні розводитимуть французьку форель

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Мінагрополітики збільшить виробництво форелі до 10 тис. тонн на рік


Мінагрополітики має намір розвивати форелеводство й збільшити виробництво форелі протягом 5 років (до 2021 року) до 10 тис. тонн на рік.
Про це згідно з повідомленням відомства пишуть «Українські новини».
Зокрема міністерство планує розробку програми розвитку форелеводства, мета якої — збільшити виробництво української форелі за 5 років до 10 тис. тонн.

«За даними Українського аквакультурного співтовариства, сьогодні в Україні виготовляються до 1,5 тис. тонн форелі на рік», — зазначають у Мінагрополітики.

Відповідно до повідомлення, над локальними й глобальними проблемами форелеводства в Україні, а також над розробкою програми в липні починає роботу спеціально створена робоча група, у яку входять представники Держрибагентства, Інституту рибного господарства НААН, Львівського національного університету ветеринарної медицини й біотехнологій ім. Гжицького й Українського аквакультурного співтовариства, а очолить групу віце-президент співтовариства Олег Божик.

З його слів, у 2015 році Україна імпортувала 3,6 тис. тонн форелі з Норвегії, Данії, Чилі.

«Природні умови України, а саме наявність джерел з температурою води близько 10 градусів, яких багато на території Західної України, Черкаської, Чернігівської, Харківської областей дозволяють збільшити виробництво форелі в рази», — вважає експерт.

Він також зазначає, що у форелі один з найвищих показників рибопродуктивності на одиницю площі порівняно з іншими.

«Наприклад, з 1 га водної гладі ми одержимо лише 1,5 тис. тонни коропа й 500 тонн форелі», —додав Божик.

У повідомленні також наводиться приклад Польщі, яка за 25 років збільшила виробництво з 140 тонн до 14 тис. тонн на рік, повністю забезпечуючи потреби внутрішнього ринку.

Серед проблем, які стримують розвиток напрямку, за даними Мінекономрозвитку визначаються такі: нормування дозвільних документів, залучення інвестицій, недостача фахівців, організація реалізації риби, дорогі корми й інші.

Перша зустріч робочої групи запланована на 2 серпня в приміщенні Держрибагентства.
//agravery.com/uk/posts/show/minagropolitiki-planue-zbilsiti-virobnictvo-foreli-do-10-tis-tonn-na-rik





Схожі новини
  • Чому на Закарпатті зникла форель?
  • Група «Креатив» має намір в 2013 р. збільшити виробництво соєвих продуктів у 2,7 раза
  • Astarta планує збільшити виробництво цукру в 2016 році до 600 тис. тонн
  • Україна збільшила виробництво всієї продукції тваринництва - Держстат
  • В Україні розводитимуть французьку форель

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.