Аграрний тиждень. Україна
» » Аграрна галузь зменшила «тінь» на 6%
» » Аграрна галузь зменшила «тінь» на 6%

Аграрна галузь зменшила «тінь» на 6%


За підсумками 2015 року у сільському господарстві рівень господарської діяльності, що знаходиться поза державним обліком, склав 8%, що на 6% менше минулорічних показників. Про це повідомляє Український клуб аграрного бізнесу, посилаючись на розрахунки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Даний показник є найменшим серед усіх галузей української економіки. Так, рівень тінізації добувної промисловості у 2015 році склав 56%, переробної ‒ 46%, транспортного та складського господарства 46%.

Зниження тінізації агросектору у 2015 році відбулося завдяки ліквідації та реорганізації більшості контролюючих органів, пов’язаних із сільським господарством, та дії спрощеної системи оподаткування для сільськогосподарських підприємств. Водночас після збільшення податкового навантаження на галузь з початку 2016 року тенденція до зниження тінізації сільського господарства може змінитися.





Схожі новини
  • найбільший імпортер української олії - Індія
  • ІМК скоротила борг на 18,7 млн. дол. США в першому півріччі 2015 року
  • Відтік інвестицій продовжується
  • Кожне четверте сільськогосподарське підприємство в 2013 році стало збитковим
  • Збільшення фіксованого сільськогосподарського податку призведе до тінізації орендних і економічних відносин в АПК

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.