Аграрний тиждень. Україна
» » Польські фермери побоюються напливу зерна з України
» » Польські фермери побоюються напливу зерна з України

Польські фермери побоюються напливу зерна з України


Польські фермери побоюються неконтрольованого напливу зерна з України на польський ринок, повідомляє, з посиланням на Nasz Dziennik, «Польське радіо».
Якщо державні служби будуть толерантними до цього імпорту, то виробники зернових можуть організувати протести у різних куточках країни.
Крайова Рада сільськогосподарських палат закликає взяти під контроль імпорт з сусідньої держави. Україна має дозвіл Європейської Комісії на безмитний експорт до ЄС 1,6 млн т зерна.
З огляду на кошти транспортування, це зерно, здебільшого прямуватиме до Польщі. Органи самоврядування рільників та організації, що об’єднують виробників зерна, переконані, що дозвіл на завезення з України великої кількості збіжжя може «розхитати» польський ринок.
Однак, міністерство сільського господарства Польщі заспокоює, що ситуація на зерновому ринку під контролем. Крім цього, на ситуацію в Польщі більший вплив, ніж імпорт з України, матиме те, що станеться з європейським і світовим ринкам, які там будуть ціни зерна, бо саме цей фактор визначає доцільність експорту.

//kurkul.com/





Схожі новини
  • В Польщі запрацювала Асоціація українського бізнесу
  • Поляки починають протести проти ввезення з України дешевого ріпаку
  • Сертифікати відповідності послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки будуть безстроковими
  • Держсільгоспінспекція сприяє спрощенню процедури ведення бізнесу на зерновому ринку
  • У Польщі - "касетний скандал". Є кадрові жертви

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.