Аграрний тиждень. Україна
» » У Польщі - "касетний скандал". Є кадрові жертви
» » У Польщі - "касетний скандал". Є кадрові жертви

У Польщі - "касетний скандал". Є кадрові жертви


Голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск прийняв відставку міністра сільського господарства і розвитку села Марека Савицького у зв'язку з "касетним скандалом". Про це польський прем'єр сказав під час прес-конференції.


"Міністр Савицький подав заяву про відставку і я прийняв її... Можна припускати, що рішення президента, як завжди у таких випадках, буде простою формальністю", - зазначив Туск.


Він не виключив, що особисто контролюватиме роботу міністерства, доки коаліційний партнер його "Громадянської платформи" - Польська селянська партія, якій належав портфель міністерства сільського господарства, не запропонує "сценарій оздоровлення ситуації в компаніях аграрного сектору".


Як повідомляло агентство, у понеділок видання Puls Biznesu оприлюднило приховані записи розмови двох чиновників, які говорили про серйозні порушення у підлеглій міністерству Агенції аграрного ринку (ARR) та кількох сільськогосподарських підприємствах, зокрема, компанії Elewarr. Це викликало резонанс у ЗМІ і протести у польському політикумі. Опозиційні сили ініціюють створення у Сеймі країни слідчої комісії з розслідування зловживань в аграрній сфері.





Схожі новини
  • Україна відкрита для посилення співпраці з ЄС в аграрних питаннях
  • Від аграрного міністра Присяжнюка пішов заступник
  • Янукович і Азаров сподіваються на розвиток АПК зусиллями сільгоспробітників
  • Аграрії обіцяють нову акцію через два тижні, якщо питання експорту не буде врегульовано
  • Віктор Слаута: Уряд системно працює над перспективами розвитку аграрної галузі