Аграрний тиждень. Україна
» » Мінагрополітики збирається впорядкувати органічне маркування продуктів
» » Мінагрополітики збирається впорядкувати органічне маркування продуктів

Мінагрополітики збирається впорядкувати органічне маркування продуктів


Мінагрополітики вважає доцільним впорядкувати сфери екологічного та органічного маркування харчових продуктів. Про це зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час засідання робочої групи з моніторингу продовольчих ринків.
На її думку, необхідно здійснити ряд кроків з метою уникнення створення умов для дезорієнтації споживачів: «Це сприятиме свідомому вибору продовольчих товарів на внутрішньому ринку».
За словами Олени Ковальової, маркування продукції є важливою функцією, яка визначає обізнаність споживачів та створює конкурентні переваги на ринку. Також були вислухані думки громадських організації, що працюють в сфері сертифікації екологічного та органічного виробництва. Крім того, своє бачення проблеми озвучили представники Антимонопольного комітету України, Мінекономрозвитку, Держпродспоживслужби, Держстату та НДІ «Украгропромпродуктивність».





Схожі новини
  • Вимоги до продуктів з какао і шоколаду затверджено
  • Гармонізувати вітчизняне законодавство з європейським щодо виробництва спирту
  • Ірина Паламар: «Люди повинні знати, що входить до складу продукту, який вони купують»
  • В Данії обговорять можливість технічної допомоги ЄС
  • Держава економічно стимулюватиме виробництво органічної продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.