Аграрний тиждень. Україна
» » Мінагрополітики перегляне використання імпортних коньячних спиртів для коньяків України
» » Мінагрополітики перегляне використання імпортних коньячних спиртів для коньяків України

    Мінагрополітики перегляне використання імпортних коньячних спиртів для коньяків України


    Міністерство аграрної політики та продовольства України перегляне правомірність прийнятих раніше змін, згідно з якими для виробництва ординарних коньяків України з 1 січня 2017 року частка використання імпортних витриманих коньячних спиртів повинна становити не більше 80%, з 1 січня 2018 року - 70%, з 1 січня 2019 року - 60%, з 1 січня 2019 року - 50%. Про це заявив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк під час засідання робочої групи з опрацювання нормативних документів на заміну чинним Основним правилам виробництва коньяків 10 серпня 2016 року.
    За його словами, буде проведене юридичне переусвідомлення прийнятих документів та створено робочо-технічну групу з їх доопрацювання.
    У свою чергу, генеральний директор корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко прокоментував ситуацію, що склалась: «Назва «коньяк України» свідчить про приналежність цього напою до певної країни, тому він зобов`язаний містити вітчизняну сировину. Аби зміст напою відповідав його назві, прийняття відповідних змін до нормативних документів є неминучим. Втім, для цього необхідно провести аналіз діючих нормативних документів та врахувати реальні потужності і потенціал виробників коньяку України».
    У засіданні робочої групи взяли участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства, Української корпорації по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром», провідних підприємств-виробників коньяків України - ТОВ «ПТК Шабо», ПАТ «Коблево», Миколаївського та Одеського коньячних заводів тощо.
    Нагадаємо, 21 липня 2016 року в Міністерстві аграрної політики і продовольства України були прийняті зміни до «Технологічних інструкцій по виробництву і розливу коньяків України» і «Основних правил виробництва і зберігання коньяків України». Відтак частка використання імпортних витриманих коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків України з 1 січня 2017 року повинна становити не більше 80%, з 1 січня 2018 року - 70%, з 1 січня 2019 року - 60%, з 1 січня 2019 року - 50%.





    Схожі новини
  • Аграріям повернуть спецрежим ПДВ
  • Звернення Укрвинпрому
  • Таврійський коньяк наповнив бюджет на 8,2 млн.грн.
  • Бровді став заступником голови правління Державної зернової корпорації
  • Проблеми та перспективи розвитку коньячної галузі в Україні

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Мінагрополітики перегляне використання імпортних коньячних спиртів для коньяків України


Міністерство аграрної політики та продовольства України перегляне правомірність прийнятих раніше змін, згідно з якими для виробництва ординарних коньяків України з 1 січня 2017 року частка використання імпортних витриманих коньячних спиртів повинна становити не більше 80%, з 1 січня 2018 року - 70%, з 1 січня 2019 року - 60%, з 1 січня 2019 року - 50%. Про це заявив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк під час засідання робочої групи з опрацювання нормативних документів на заміну чинним Основним правилам виробництва коньяків 10 серпня 2016 року.
За його словами, буде проведене юридичне переусвідомлення прийнятих документів та створено робочо-технічну групу з їх доопрацювання.
У свою чергу, генеральний директор корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко прокоментував ситуацію, що склалась: «Назва «коньяк України» свідчить про приналежність цього напою до певної країни, тому він зобов`язаний містити вітчизняну сировину. Аби зміст напою відповідав його назві, прийняття відповідних змін до нормативних документів є неминучим. Втім, для цього необхідно провести аналіз діючих нормативних документів та врахувати реальні потужності і потенціал виробників коньяку України».
У засіданні робочої групи взяли участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства, Української корпорації по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром», провідних підприємств-виробників коньяків України - ТОВ «ПТК Шабо», ПАТ «Коблево», Миколаївського та Одеського коньячних заводів тощо.
Нагадаємо, 21 липня 2016 року в Міністерстві аграрної політики і продовольства України були прийняті зміни до «Технологічних інструкцій по виробництву і розливу коньяків України» і «Основних правил виробництва і зберігання коньяків України». Відтак частка використання імпортних витриманих коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків України з 1 січня 2017 року повинна становити не більше 80%, з 1 січня 2018 року - 70%, з 1 січня 2019 року - 60%, з 1 січня 2019 року - 50%.





Схожі новини
  • Аграріям повернуть спецрежим ПДВ
  • Звернення Укрвинпрому
  • Таврійський коньяк наповнив бюджет на 8,2 млн.грн.
  • Бровді став заступником голови правління Державної зернової корпорації
  • Проблеми та перспективи розвитку коньячної галузі в Україні

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.