Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Мінагрополітики перегляне використання імпортних коньячних спиртів для коньяків України
АТУ»Новини»Мінагрополітики перегляне використання імпортних коньячних спиртів для коньяків України

    Мінагрополітики перегляне використання імпортних коньячних спиртів для коньяків України


    Міністерство аграрної політики та продовольства України перегляне правомірність прийнятих раніше змін, згідно з якими для виробництва ординарних коньяків України з 1 січня 2017 року частка використання імпортних витриманих коньячних спиртів повинна становити не більше 80%, з 1 січня 2018 року - 70%, з 1 січня 2019 року - 60%, з 1 січня 2019 року - 50%. Про це заявив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк під час засідання робочої групи з опрацювання нормативних документів на заміну чинним Основним правилам виробництва коньяків 10 серпня 2016 року.
    За його словами, буде проведене юридичне переусвідомлення прийнятих документів та створено робочо-технічну групу з їх доопрацювання.
    У свою чергу, генеральний директор корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко прокоментував ситуацію, що склалась: «Назва «коньяк України» свідчить про приналежність цього напою до певної країни, тому він зобов`язаний містити вітчизняну сировину. Аби зміст напою відповідав його назві, прийняття відповідних змін до нормативних документів є неминучим. Втім, для цього необхідно провести аналіз діючих нормативних документів та врахувати реальні потужності і потенціал виробників коньяку України».
    У засіданні робочої групи взяли участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства, Української корпорації по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром», провідних підприємств-виробників коньяків України - ТОВ «ПТК Шабо», ПАТ «Коблево», Миколаївського та Одеського коньячних заводів тощо.
    Нагадаємо, 21 липня 2016 року в Міністерстві аграрної політики і продовольства України були прийняті зміни до «Технологічних інструкцій по виробництву і розливу коньяків України» і «Основних правил виробництва і зберігання коньяків України». Відтак частка використання імпортних витриманих коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків України з 1 січня 2017 року повинна становити не більше 80%, з 1 січня 2018 року - 70%, з 1 січня 2019 року - 60%, з 1 січня 2019 року - 50%.





    Схожі новини
  • Звернення Укрвинпрому
  • Таврійський коньяк наповнив бюджет на 8,2 млн.грн.
  • Проблеми та перспективи розвитку коньячної галузі в Україні
  • Аграріям повернуть спецрежим ПДВ
  • Бровді став заступником голови правління Державної зернової корпорації

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Мінагрополітики перегляне використання імпортних коньячних спиртів для коньяків України

12 серпень, Розділ Новини, переглядів 2 988

Міністерство аграрної політики та продовольства України перегляне правомірність прийнятих раніше змін, згідно з якими для виробництва ординарних коньяків України з 1 січня 2017 року частка використання імпортних витриманих коньячних спиртів повинна становити не більше 80%, з 1 січня 2018 року - 70%, з 1 січня 2019 року - 60%, з 1 січня 2019 року - 50%. Про це заявив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк під час засідання робочої групи з опрацювання нормативних документів на заміну чинним Основним правилам виробництва коньяків 10 серпня 2016 року.
За його словами, буде проведене юридичне переусвідомлення прийнятих документів та створено робочо-технічну групу з їх доопрацювання.
У свою чергу, генеральний директор корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко прокоментував ситуацію, що склалась: «Назва «коньяк України» свідчить про приналежність цього напою до певної країни, тому він зобов`язаний містити вітчизняну сировину. Аби зміст напою відповідав його назві, прийняття відповідних змін до нормативних документів є неминучим. Втім, для цього необхідно провести аналіз діючих нормативних документів та врахувати реальні потужності і потенціал виробників коньяку України».
У засіданні робочої групи взяли участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства, Української корпорації по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром», провідних підприємств-виробників коньяків України - ТОВ «ПТК Шабо», ПАТ «Коблево», Миколаївського та Одеського коньячних заводів тощо.
Нагадаємо, 21 липня 2016 року в Міністерстві аграрної політики і продовольства України були прийняті зміни до «Технологічних інструкцій по виробництву і розливу коньяків України» і «Основних правил виробництва і зберігання коньяків України». Відтак частка використання імпортних витриманих коньячних спиртів при виробництві ординарних коньяків України з 1 січня 2017 року повинна становити не більше 80%, з 1 січня 2018 року - 70%, з 1 січня 2019 року - 60%, з 1 січня 2019 року - 50%.





Схожі новини
  • Звернення Укрвинпрому
  • Таврійський коньяк наповнив бюджет на 8,2 млн.грн.
  • Проблеми та перспективи розвитку коньячної галузі в Україні
  • Аграріям повернуть спецрежим ПДВ
  • Бровді став заступником голови правління Державної зернової корпорації

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.