Після другого року експериментів, на дослідній ділянці Сумського національного аграрного університету дозріває перший український врожай кіноа.
Про це повідомив економіст департаменту технічного співробітництва продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак на своїй сторінці у Facebook.
«Якщо все буде добре, спробуємо наступного року запустити у випробування сортів десять. Основна проблема — відсутність гербіциду для боротьби із дводольними бур'янами», — зазначив експерт.
«Ця культура є дійсно знахідкою для людей, що дбають про власне здоров'я, а особливо для жінок. Думаю, що її популярність в світі та в нашій країні буде тільки зростати, а українські фермери будуть невдовзі її експортувати», — підсумував Ярмак.
Довідка:
Кіноа, кінва або квіноа (лат. Chenopodium quinoa) — вид лободи, що походить з Андів та вирощується як зернова культура завдяки своєму їстівному насінню. Плід рослини — псевдозернівка, а не справжнє зерно, ця рослина не належить до злаків. Листя рослини також вживаються в їжу як зелені овочі, проте не має комерційного значення.
//agravery.com/uk/posts/show/v-ukraini-vperse-zberut-vrozaj-kinoa?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=chomu_nacpoliciya_zaboronila_agrariyam_koristuvatisya_zagalnimi_shlyahami_yak_poyednati_suchasni_pidhodi_do_virobnictva_iz_ukrajinskoyu_realnistyu_ta_yak_u_1920_30_h_rokah_agrarijiv_spokushali_vchitisya&utm_term=2016-09-14