Проект передбачає утворення робочого органу для напрацювання системи заходів із забезпечення фітосанітарної безпеки.
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), профільними асоціаціями та представниками бізнес-спільноти ініціюватиме перед Міністерством аграрної політики та продовольства створення робочої групи з питань покращення фітосанітарного контролю в Україні.
Відповідне рішення було прийнято на робочому засіданні, яке відбулося у IFC наприкінці минулого тижня.
Передбачається, що в рамках робочої групи зусилля інспекторів будуть сконцентровані на вивченні проблеми та вжитті відповідних заходів з метою максимально оздоровлення території регіону від шкідливих організмів та забезпечення її охорони від проникнення карантинних та інших небезпечних шкідників, хвороб рослин і бур'янів, які можуть завдати значних збитків сільському господарству.
Таким чином, вважають ініціатори, можна буде напрацювати системні підходи в управлінні фітосанітарними ризиками та ефективний механізм упередження та боротьби із існуючими загрозами у фітосанітарії.
«Це є одним із компонентів нашої стратегії, яка насамперед спрямована на мінімізацію джерел ризиків, на відміну від попередньої практики впливати на результат», - зауважив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.
За інформацією Держпродспоживслужби