Аграрний тиждень. Україна
» » Борошна в Україні більше ніж українці з'їдають
» » Борошна в Україні більше ніж українці з'їдають

Борошна в Україні більше ніж українці з'їдають


Державні засіки врятують від паніки. Зерна та борошна у нас більше, ніж українці можуть за рік з'їсти - запевняють урядовці.

Принаймні у великих столичних супермаркетах, де були "Факти" - ні ажіотажу, ні дефіциту, ні значного підвищення цін не спостерігалося. Аграрний фонд уже розпочав інтервенції на ринок. Сергій Тригубенко, заступник міністра аграрної політики та продовольства України: "Аграрний фонд має можливість здешевлювати своє борошно, своє зерно, яке він дає інтервенційно для підтримки масових соціальних сортів хліба на 20%" Хліб також не дорожчатиме - переконують виробники. 70% - це соціальні сорти, ціноформування яких жорстко контролює держава. На 10-15% може піднятися вартість кондитерських виробів - кекси, булки, торти. Експерт Лариса Гук борошняну паніку називає штучною. Вона зумовлена ажіотажними очікуваннями споживачів, оскільки про харчі загалом багато говорять по всьому світу. Від сьогодні Аграрний фонд розпочав відвантажувати пшеницю за заявками регіонів. Уже завтра її молотимуть і продаватимуть споживачам.

"Факти", ICTV.

 





Схожі новини
  • В Україні збережуться стабільні ціни на хліб широкого вжитку
  • Аграрний фонд збільшив продажі борошна для соціального хліба
  • Аграрний фонд накопичив достатньо зерна для виробництва борошна з метою уникнення зростання цін на найбільш вживані сорти хліба
  • Мінагрополітики: в Україні достатньо ресурсів для збереження ціни на соціальний хліб
  • Аграрний фонд розпочинає інтервенції, щоб стабілізувати ціни на продовольчому ринку

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.