Аграрний тиждень. Україна
» » Аграрії зібрали 56% цукрових буряків
» » Аграрії зібрали 56% цукрових буряків

    Аграрії зібрали 56% цукрових буряків


    Сільськогосподарські підприємства та фермери станом на 20 жовтня 2016 року викопали 163 тис. га цукрових буряків, що становить 56%.
    Про це з посиланням на Мінагрополітики повідомляє асоціація «Укрцукор».
    Київщина цьогоріч стала лідером в копанні солодких коренів — в регіоні залишилося всього 13% площ цукрових буряків. Найбільший об'єм польових робіт чекає на Миколаївську (73%) та Кіровоградську області (65%). Північні області (Рівненська, Волинська, Житомирська) зібрали близько 80% врожаю, залишки посівних площ в інших областях коливаються від 40 до 60%.

    Валовий збір цукрових буряків становить 7,5 млн т, що на 2 млн т більше ніж в аналогічний термін минулого року. Беззаперечним лідером є Вінниччина, де зібрано 1,7 млн т цукрових буряків, що становить 20% в структурі загального валового збору. Наближаються до показника в мільйон тонн Полтавська (930 тис. т), Київська (845 тис. т) та Харківська (845 тис. т) області. Найменший валовий збір на Миколаївщині — 57 тис. т.

    Проте сільські господарства Миколаївської області мають найвищу урожайність — 597 ц/га, а це на 23% більше середньої по Україні (463 ц/га). Також гарні показники урожайності в Київській (537 ц/га), Львівській (505 ц/га), Житомирській, Полтавській, Вінницькій та Харківській областях. Найгірша урожайність на Волині — 380 ц/га.

    Дощі  які прийшли на територію країни у кінці вересня та на початку жовтня дещо покращили стан рослин, це  відобразилося в першу чергу на урожайності.

    Крім того, станом на 20 жовтня 2016 року з полів вивезено 6,5 млн т або 90% усіх  накопаних буряків, з них 6,18 (82%) прийнято на переробку вітчизняними заводами. Вже пероблено 70% або 5,36 млн т цукрових буряків та вироблено 777,3 тис. т цукру. Середня цукристість буряків становить 17,9%, вихід цукру — 14,4%. В минулому році вихід цукру був кращим на 0,5%,  проте цукристість була на 0,3% нижчою.

    Прес-служба "Укрцукор"





    Схожі новини
  • За добу аграрії виробили 20,7 тис. т цукру
  • Українські цукрові заводи виробили майже 625 тисяч тонн цукру
  • В Україні вже вироблено 462 тис тонн цукру
  • Найсолодші виробники цукру
  • В Україні вироблено понад 938 тис. т цукру

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Аграрії зібрали 56% цукрових буряків


Сільськогосподарські підприємства та фермери станом на 20 жовтня 2016 року викопали 163 тис. га цукрових буряків, що становить 56%.
Про це з посиланням на Мінагрополітики повідомляє асоціація «Укрцукор».
Київщина цьогоріч стала лідером в копанні солодких коренів — в регіоні залишилося всього 13% площ цукрових буряків. Найбільший об'єм польових робіт чекає на Миколаївську (73%) та Кіровоградську області (65%). Північні області (Рівненська, Волинська, Житомирська) зібрали близько 80% врожаю, залишки посівних площ в інших областях коливаються від 40 до 60%.

Валовий збір цукрових буряків становить 7,5 млн т, що на 2 млн т більше ніж в аналогічний термін минулого року. Беззаперечним лідером є Вінниччина, де зібрано 1,7 млн т цукрових буряків, що становить 20% в структурі загального валового збору. Наближаються до показника в мільйон тонн Полтавська (930 тис. т), Київська (845 тис. т) та Харківська (845 тис. т) області. Найменший валовий збір на Миколаївщині — 57 тис. т.

Проте сільські господарства Миколаївської області мають найвищу урожайність — 597 ц/га, а це на 23% більше середньої по Україні (463 ц/га). Також гарні показники урожайності в Київській (537 ц/га), Львівській (505 ц/га), Житомирській, Полтавській, Вінницькій та Харківській областях. Найгірша урожайність на Волині — 380 ц/га.

Дощі  які прийшли на територію країни у кінці вересня та на початку жовтня дещо покращили стан рослин, це  відобразилося в першу чергу на урожайності.

Крім того, станом на 20 жовтня 2016 року з полів вивезено 6,5 млн т або 90% усіх  накопаних буряків, з них 6,18 (82%) прийнято на переробку вітчизняними заводами. Вже пероблено 70% або 5,36 млн т цукрових буряків та вироблено 777,3 тис. т цукру. Середня цукристість буряків становить 17,9%, вихід цукру — 14,4%. В минулому році вихід цукру був кращим на 0,5%,  проте цукристість була на 0,3% нижчою.

Прес-служба "Укрцукор"





Схожі новини
  • За добу аграрії виробили 20,7 тис. т цукру
  • Українські цукрові заводи виробили майже 625 тисяч тонн цукру
  • В Україні вже вироблено 462 тис тонн цукру
  • Найсолодші виробники цукру
  • В Україні вироблено понад 938 тис. т цукру

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

    Аграрний тиждень. Україна

    Всеукраїнський діловий портал «Аграрний тиждень. Україна» створений з метою достовірного і своєчасного висвітлення об’єктивної інформації про реальний стан і роботу аграрного сектору України.


    Розрахований на власників, керівників і фахівців господарств і переробних підприємств; обласні та районні адміністрації, головні управління агропромислового розвитку; вищі учбові заклади аграрного напрямку I-IV ступенів акредитації, представників галузевих об’єднань і організацій, фермерів, і виходитиме за їх інформаційної підтримки.



    © 2006-2024 "Аграрний тиждень. Україна"

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов
    «    November 2024    »
    MonTueWedThuFriSatSun
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930