Сільськогосподарські підприємства та фермери станом на 20 жовтня 2016 року викопали 163 тис. га цукрових буряків, що становить 56%.
Про це з посиланням на Мінагрополітики повідомляє асоціація «Укрцукор».
Київщина цьогоріч стала лідером в копанні солодких коренів — в регіоні залишилося всього 13% площ цукрових буряків. Найбільший об'єм польових робіт чекає на Миколаївську (73%) та Кіровоградську області (65%). Північні області (Рівненська, Волинська, Житомирська) зібрали близько 80% врожаю, залишки посівних площ в інших областях коливаються від 40 до 60%.
Проте сільські господарства Миколаївської області мають найвищу урожайність — 597 ц/га, а це на 23% більше середньої по Україні (463 ц/га). Також гарні показники урожайності в Київській (537 ц/га), Львівській (505 ц/га), Житомирській, Полтавській, Вінницькій та Харківській областях. Найгірша урожайність на Волині — 380 ц/га.
Дощі які прийшли на територію країни у кінці вересня та на початку жовтня дещо покращили стан рослин, це відобразилося в першу чергу на урожайності.
Крім того, станом на 20 жовтня 2016 року з полів вивезено 6,5 млн т або 90% усіх накопаних буряків, з них 6,18 (82%) прийнято на переробку вітчизняними заводами. Вже пероблено 70% або 5,36 млн т цукрових буряків та вироблено 777,3 тис. т цукру. Середня цукристість буряків становить 17,9%, вихід цукру — 14,4%. В минулому році вихід цукру був кращим на 0,5%, проте цукристість була на 0,3% нижчою.
Прес-служба "Укрцукор"