Аграрний тиждень. Україна
» » М. Присяжнюк: Українські сільськогосподарські землі повинні оброблятися українським селянином
» » М. Присяжнюк: Українські сільськогосподарські землі повинні оброблятися українським селянином

М. Присяжнюк: Українські сільськогосподарські землі повинні оброблятися українським селянином


Земельна реформа, яка триває вже двадцять років, на сьогодні перейшла у заключну фазу, і на сьогодні необхідно розглянути і прийняти Закон «Про ринок землі».

Як повідомляє кореспондент Рупор Житомира, про це 24 лютого 2011 р. сказав під час виступу на розширеному засіданні Комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Як зазначив Міністр, власник земельного паю повинен усвідомити, що земля у власності – це джерело постійного прибутку, який не можна порівняти із ціною на українську сільськогосподарську землю.

«У випадку, якщо власник земельного паю не бажає самостійно обробляти землю або громада не бажає це робити колективно, землю потрібно віддавали в оренду. Ми будемо на цьому наполягати. Тоді це дасть можливість постійного прибутку», - наголосив він.

Микола Присяжнюк також додав, що позиція Міністерства полягає в тому, аби максимально залучити до обробітку сільськогосподарських земель місцевих жителів. «Ми будемо вимагати, щоб при обробітку земельних паїв не власниками, а орендарями, на землі працювало мінімум 70-80% з громади того населеного пункту, де земля знаходиться», - сказав Міністр.

RuporZT





Схожі новини
  • Земельний банк може запрацювати на початку жовтня - М.Присяжнюк
  • Закон про оборот земель унормує відносини власника і орендаря
  • Передбачає дієвий механізм запобігання спекуляціям
  • Микола Присяжнюк: Власникам паїв потрібна земельна реформа, а не земельний референдум
  • Микола Присяжнюк: «Право купувати українську землю зможуть мати тільки громадяни України»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.