Станом на 21 листопада в Україні вже виготовлено 1,48 млн т цукру, що більше ніж за сезон минулого року – 1,43 млн т за 2015/2016 МР.
За аналітичними даними НАЦУ «Укрцукор» українські виробники вже переробили 10,08 млн т цукрового буряку, що на 26% більше за минулорічний показник (7,97 млн т на аналогічну дату минулого року).
«Цьогоріч збільшились не лише посівні площі під цукровим буряком та кількість працюючих цукрових заводів, а й суттєво змінились якісні показники виробництва: на 0,13% зросла цукристість буряків – 17,8%, вихід цукру зріс на 0,11% і становить 14,85%. Це дало змогу значно наростити обсяги виробництва солодкого піску, надлишок якого українські виробники вдало експортують до Шрі-Ланки, Бірми, Грузії та інших країн», - прокоментувала Руслана Бутило, керівник аналітичного відділу «Укрцукор».
Загалом, поточний сезон цукроваріння видався досить спокійним, без урахування аномальних кліматичних змін в серпні та листопаді поточного року. Відтак, через сильні снігопади минулого тижня майже 44 тис. га цукрових буряків залишилось під снігом, проте дана культура не боїться морозів до -10°С, тому виробники мають всі шанси зібрати вчасно і без втрат.
За прогнозами НАЦУ «Укрцукор» більшість цукрових заводів завершить виробництво цукру до Нового року. Станом на 16-те листопада вже завершило роботу 4 заводи (по 2 в Харківській та Хмельницькій областях) і лише 3 заводи продовжать переробку цукрового буряку в січні.