В Україні станом на 21 листопада, через сильні снігопади, минулого тижня під снігом залишився цукровий буряк на площі майже 44 тис. га.
Про це йдеться в повідомленні асоціації «Укрцукор».
Проте, за словами керівника аналітичного відділу «Укрцукор» Руслана Бутило, ця культура не боїться морозів до -10°С, тому виробники мають всі шанси зібрати вчасно і без втрат.
«Цьогоріч збільшились не лише посівні площі під цукровим буряком та кількість працюючих цукрових заводів, а й суттєво змінились якісні показники виробництва: на 0,13% зросла цукристість буряків – 17,8%, вихід цукру зріс на 0,11% і становить 14,85%. Це дало змогу значно наростити обсяги виробництва солодкого піску, надлишок якого українські виробники вдало експортують до Шрі-Ланки, Бірми, Грузії та інших країн», — прокоментувала Руслана Бутило.
За даними асоціації, цукристість буряку збільшилася на 0,13% і становить 17,8%, вихід цукру збільшився на 0,11% до 14,85%. Вже виготовлено 1,48 млн т цукру, що більше ніж за сезон минулого року – 1,43 млн т за 2015-2016 р.
За прогнозами НАЦУ «Укрцукор» більшість цукрових заводів завершить виробництво цукру до Нового року. Станом на 16-те листопада вже завершило роботу 4 заводи (по 2 в Харківській та Хмельницькій областях) і лише 3 заводи продовжать переробку цукрового буряку в січні, додається в повідомленні.