Аграрний тиждень. Україна
» » Трейдери вкладають кошти тільки у власну логістику – І.Богословська
» » Трейдери вкладають кошти тільки у власну логістику – І.Богословська

Трейдери вкладають кошти тільки у власну логістику – І.Богословська


Сьогодні зернотрейдери вкладають кошти тільки у власну логістичну інфраструктуру. Про це сьогодні у медіа-холі ІМК сказала народний депутат України з фракції Партії регіонів Інна Богословська.

"Зростаючий обсяг експорту і величезна додана вартість, яка "наробляється" на зерні, жодним чином не впливають на суттєві зрушення у виробництві зерна. Тобто додана вартість вивозиться з України, і тільки невелика її частка повертається в Україну. І ми вимушені сьогодні сказати, що сьогодні ті трейдери, які вивозять і контролюють абсолютну більшість експорту, вкладають кошти тільки у власну інфраструктуру, яка теж забезпечує тільки експорт. Тобто це портові можливості, це елеватори, які забезпечують експорт. А всередині країни інфраструктура і логістика взагалі не розвивається", – наголосила І.Богословська.

За динамікою ринку, зазначила парламентарій, практично всі трейдери відпрацьовують модель, за якою вони скуповують зерно на піку падіння ціни.

ІМК





Схожі новини
  • Станом на 3 грудня з України вивезено максимально допустимий обсяг пшениці - 5,5 млн т,
  • Україна збільшила експорт аграрної продукції на 38% у порівнянні з минулим роком
  • І.Богословська: Україна повинна повернути собі славу країни-виробника і перестати робити ставку на спекулятивні операції
  • Г.Москаль: Зернотрейдер – це паразитуюча структура
  • Зернотрейдери провокують спекуляції на ринку борошна і зерна - В.Олійник

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.