Аграрний тиждень. Україна
» » НААН буде реформована, — Кутовий
» » НААН буде реформована, — Кутовий

НААН буде реформована, — Кутовий


Реформа Національної академії аграрних наук (НААН) буде, і її дорожня карта з’явиться на базі колективного бачення необхідних змін науковців НААН, експертів і міністерства.

Про це розповів міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий в інтерв’ю Latifundist.com.

Він вважає, що в низці підприємств, що входять в структуру НААН, потрібно відновити справедливість і розпаювати землі серед працівників.

За його словами, потрібно вирішити питання із землями НААН, які сьогодні застрягли в судах через накопичені попередніми керівниками борги.

«Є реальні підприємства-банкрути, що фактично перебувають у стані ліквідації. Крім того, треба розібратися, скільки потрібно академії земель для проведення наукової діяльності. Як бути з усім цим добром», — наголосив Тарас Кутовий.

Міністр також розповів про можливості законно здавати частину земель НААН в оренду агрохолдингам, а отримані кошти витрачати на фінансування структури.

«Варіантів реформування може бути кілька. Разом з експертами, депутатами й ученими академії вони сьогодні відпрацьовуються. Однак те, що НААН буде реформована, — безсумнівно. Про це не один раз говорили й народні депутати», — підсумував він.

Нагадаємо, раніше керівництво НААН та експерти ринку висловлювалися щодо надання Академії можливості законно здавати частину земель в оренду.

Також він наголосив, що дуже важливо у процесі реформи не втратити аграрну науку, яка має непогані показники з урожайності культур.
//www.agrotimes.net/predpriyatiya/naan-bude-reformovana---taras-kutovij





Схожі новини
  • «Альтернативи ринку земель сільськогосподарського призначення немає» - Ярослав Гадзало
  • Збори НААН задовольнили заяву Безуглого про складення повноважень президента академії
  • Постанова Президії Національної академії аграрних наук України від 16 жовтня 2012 року (Протокол № 16) "Про проведення позачергової сесії Загальних зборів Національної академії аграрних наук України"
  • Список претендентів на заміщення вакансій дійсних членів (академіків) і членів-кореспондентів НААН
  • До Дня науки

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.