Станом на 16 грудня три цукрових заводи Полтавської області завершили сезон цукроваріння, повідомили у департаменті агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації.
Всього у 2016/17 маркетинговому році переробкою цукрових буряків і виробництвом цукру займалося п’ять цукрових заводів на Полтавщині: Глобинський, Кобеляцький (відновив роботу після реконструкції), Новооржицький, Яреськівський (у складі агропромхолдингу «Астарта-Київ») та Ланнівський.
Наразі продовжують працювати Глобинський та Яреськівський заводи.
За оперативними даними, цукрові заводи Полтавського регіону переробили 2 млн тонн буряків урожаю 2016 року та виробили 287,2 тис. тонн цукру. Середня цукристість буряків складає 17,04%.
До кінця сезону очікується виробництво близько 300 тис. тонн цукру.